Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Kramný možno nevraždil! Totálny zvrat v nasledovanejšom českom prípade: Nové dôkazy

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: profimedia.sk)

PRAHA - Kramnému svitla nová nádej. Spolok Šalamún, ktorý za ním stojí, opäť zakročil. Informoval totiž o nových posudkoch vyvracajúcich závery, ku ktorým prihliadal súd pri rozhodovaní o jeho treste. Monika a Klárka nemali zomrieť po zásahu elektrinou, ako sa doteraz tvrdilo. Je Peter Kramný, odsúdený z vraždy svojich dvoch najbližších žien, predsa len nevinný?

Peter Kramný bol za vraždu svojej ženy Moniky a dcérky Klárky odsúdený na 28 rokov vo väzení. Matka s dcérou mali zomrieť po zásahu elektrickým prúdom. Nad závermi znalcov, na základe ktorých súd rozhodol o treste pre Kramného, visí teraz veľký otáznik. Spolok Šalamún, ktorý za odsúdeným mužom stojí a podporuje ho, zverejnil nové informácie, ktoré vyvracajú doterajšie posudky. Dopredu bolo avizované, že nové posudky budú v dlhoročnej tragickej kauze znamenať veľmi zásadný zvrat.

Kramný možno nevraždil! Totálny
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

Patológ, ktorého zameranie sú myokardy a cievy, po odobratí vzoriek sŕdc Moniky a Klárky vyvrátil výsledky súdnych lekárov z Ostravy a Českých Budějovic. Tí totiž spracovali posudky pre obžalobu a následne nato revízny posudok. Podľa odborníka na patológiu myokardov na srdci, kontrakčné pruhy myokardov vôbec neboli ani u jednej obete prítomné. Práve tie mali dokazovať, že Monika a Klárka boli zasiahnuté elektrickým prúdom, čo malo byť dôsledkom ich smrti. Nový odborník ale svojim zistením spochybnil tvrdenia predošlých znalcov.

Kramný možno nevraždil! Totálny
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Tieto zistenia nie sú konečné. Ďalší znalec zistil, že prúdové stopy, ktoré sa mali na telách manželky a dcérky nachádzať a poukázať na miesta, kde boli drôty s prúdom priložené, neexistujú. Nové posudky potvrdili aj ďalší traja znalci z odboru biomechaniky, súdneho lekárstva a elektra. Tí totiž tiež tvrdia, že na telách sa nenašli žiadne stopy, ktoré by poukázali na prienik elektrického prúdu do tela. "Pokiaľ stopa prierazu kože na telách nie je, je z fyzikálneho hľadiska tento spôsob vraždy vylúčený!" upozornil spolok Šalamún.

Kramný možno nevraždil! Totálny
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: Profimedia)

Na základe nových zverejnených informácií spolok poukazuje nato, že Monika a Klárka zomreli inou smrťou, než ako rozhodol Krajský súd v Ostrave a Najvyšší súd v Olomouci. Spolok pre tieto dôkazy vyzýva českého ministra spravodlivosti Roberta Pelikána, aby v prípade Petra Kramného zakročil. Dôvodom je, že iba minister spravodlivosti má právomoc podať na Najvyšší súd sťažnosť o porušení zákona.

Prepustenie odsúdeného Kramného

V prípade, že by sa preukázalo pochybenie predošlých súdov, mohol by sa Peter Kramný odsúdený za vraždu svojej manželky a dcérky dostať na slobodu. 

Viac o téme: VraždaZvratKramný
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu