Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

ZVRAT v kauze Kramný: Zverejnili jeho rozhovor s poisťovňou, rozhodujúcich šesť minút?

Petr Kramný Zobraziť galériu (3)
Petr Kramný (Zdroj: profimedia.sk)

PRAHA - Prípad Petra Kramného (39) opätovne zalomcoval celou Českou republikou. Muž, ktorý bol právoplatne odsúdený Najvyšším súdom Českej republiky (NS ČR) za vraždu svojej manželky (†36) a dcéry (†8) na dovolenke v Egypte, stojí pred znovuotvorením svojho prípadu. Spolok Šalamún najnovšie poskytol autentickú nahrávku rozhovoru Kramného s operátorkou poisťovne, kde muž tvrdil, že práve našiel v egyptskom hoteli ich nebohé telá.

Denník Blesk.cz informoval o novom zvrate v prípade dvojnásobnej vraždy, kedy Čech Petr Kramný podľa rozsudku v egyptskom hoteli zabil svoju manželku Moniku (†36) a dcérku Klárku (†8). Denník zverejnil doslovný prepis zvukovej nahrávky, kedy sa Kramný dovolal na linku poisťovne v noci 30. júla 2013 o 03:47 krátko po tom, čo telefonoval so svojou matkou.

V rámci vyšetrovania sa o danej nahrávke hovorilo neustále. Aktuálne ju českému médiu poskytol Spolok Šalamún. No ukázalo sa, že podľa obžaloby v tom čase už boli Monika a Klárka mŕtve niekoľko desiatok hodín. Podľa obhajoby sa Kramný práve zobudil a zistil, že obe už nežijú.

Ďalší zvrat v kauze Kramného: Monika (36) a Klárka (8) mali zomrieť úplne inak!

Sudkyňa Renata Gilová sa o hlasovom hovore sa na súdom konaní zmienila hneď niekoľkokrát. „Do obrazca osoby hlboko zasiahnutej a prekvapenej smrťou svojich najbližších vôbec nezapadá zistenie, že obžalovaný ihneď po tragédii telefonuje najprv svojej matke do Českej republiky a pýta sa jej, čo má robiť, pričom sám okrem zabúchania na dvere vedľajšej izby a požiadanie o pomoc nerobí nič. Naopak, vzápätí pokojne zatelefonuje na asistenčnú linku poisťovne Allianz, kedy už má pripravené zmluvy a plynule komunikuje s operátorkou, ktorej hovorí požadované údaje a tak ďalej,“ uviedla ako argument sudkyňa, ktorá Kramnému uložila trest odňatia slobody vo výške 28 rokov.

Petr Kramný
Zobraziť galériu (3)
Petr Kramný  (Zdroj: profimedia.sk)

Spolok Šalamún od začiatku vyšetrovania bojuje za oslobodenie Kramného. Rovnako sa snaží poukázať na všetky nezrovnalosti v prípade. Danú nahrávku sa rozhodol uverejniť preto, aby vyvrátil rozsudok sudkyne, ktorá tvrdí, že Kramný pri rozhovore pôsobil pokojne. „Z nášho pohľadu je autentickosť prvého rozhovoru s poisťovňou jasným dokladom toho, že chladnú profesionalitu zachovala len operátorka poisťovne, a nie Petr Kramný, ktorý podľa rozsudku zhruba pred dvoma dňami na izbe zavraždil manželku a dcéru elektrickým prúdom. Názor na chladnokrvného vraha nepochybne učiní podľa audiozáznamu verejnosť sama,“ ozrejmil Václav Peričevič, podpredseda Spolku Šalamún.

Kramný a jeho zavraždená manželka a dcéra
Zobraziť galériu (3)
Kramný a jeho zavraždená manželka a dcéra  (Zdroj: Facebook)

Prepis nahrávky, ktorú citoval Spolok Šalamún

Operátorka: Dobrý deň, asistenčná služba poisťovne Allianz. Ako Vám môžem pomôcť?

Kramný: Dobrý deň, Kramný pri telefóne. Stala sa mi taká vec. Som v Egypte na dovolenke a pred chvíľočkou som vstal a zistil som, že manželka s dcérou sú mŕtve. Že umreli v spánku. Čo mám robiť ďalej? Mám u vás poistenie.

Operátorka: Áno, určite by sme to zaevidovali. Mám Vám zavolať naspäť, aby ste toľko neprevolal?

Kramný: Dobre, môžete. Ďakujem.

Operátorka vytočila spätné volanie a ich hovor trval takmer 6 minút.

Operátorka: Máte pri sebe číslo poistnej zmluvy?

Kramný: Kde by som ho našiel? Mám to tu pred sebou.

Operátorka: Určite na kartičke toho poistenia, bude začínať šestkou. 

Petr Kramný operátorke ešte raz vysvetlil, čo sa udialo. Vtedy už mal po ruke poistnú zmluvu. Spolok Šalamún sa z dôvodu ochrany osobných údajov rozhodol zverejniť nahrávku len vo verbálnom znení. Spolok predpokladá, že z citácie ich telefonátu je zrejmé, že Kramný nemal číslo poistky vopred pripravené, ale v dokumentoch ich v tom momente len hľadal.

Ako uviedol český denník, Kramný v súčasnosti čaká vo väzbe na rozhodnutie Ústavného súdu, ktorý sa zaoberá jeho sťažnosťou. Hovor môže zavážiť v jeho prospech a môže viesť k znovuotvoreniu jeho prípadu. Túto okolnosť uznal aj Vít Legerský, ktorý Kramného dostal do väzenia.  

Viac o téme: EgyptVraždaKramnýŠalamún
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu