Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Trump má veľké ambície: Mier na Blízkom východe už do konca roka!

Donald Trump
Donald Trump (Zdroj: SITA/AP)

WASHINGTON - Americký prezident Donald Trump vyjadril v piatok novú nádej, že bude možné dosiahnuť mierovú dohodu medzi Izraelčanmi a Palestínčanmi, ktorú chce ako šéf Bieleho domu sprostredkovať. Urobil tak pred nadchádzajúcimi židovskými sviatkami, ktoré sú pre vyznávačov judaizmu začiatkom nového roka.

Počas piatkového telefonátu so židovskými lídrami, o ktorom informovala agentúra AP, šéf Bieleho domu povedal, že príchod nového roka "ponúka novú príležitosť na hľadanie mieru". Trump v súvislosti s mierovým úsilím "veľmi dúfa, že do konca toho roka budeme svedkami významného pokroku" a verí, že dosiahnutie mierovej dohody je "niečím, čo sa môže naozaj stať".

Trump dodal, že sprostredkovanie mieru na Blízkom východe bude pre neho najvyšším cieľom.Prezident Spojených štátov pri tejto príležitosti vyjadril svoj "hlboký obdiv k židovskému národu" a potvrdil svoju podporu Izraelu. Zároveň odsúdil "tých, ktorí sa snažia podnecovať k antisemitizmu alebo rozširovať akúkoľvek formu hanobenia a nenávisti".

Viac o téme: Donald TrumpIzraelPalestína
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu