Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Krvavý útok militantov na konvoj v Egypte: Daeš zabil najmenej 20 policajtov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

AL-ARÍŠ - Militantná organizácia Daeš sa prihlásila k zodpovednosti za dnešný útok na policajný konvoj, ku ktorému došlo na severe nepokojného egyptského Sinajského polostrova. Počet obetí útoku medzičasom stúpol na prinajmenšom 20 mŕtvych, uviedla agentúra DPA s odvolaním sa na príslušníka tamojších bezpečnostných síl.

Podľa egyptskej polície a armády sa útok začal odpálením výbušných zariadení umiestnených na vozovke. Explózia zničila alebo zapálila štyri obrnené vozidlá a piate vozidlo prevážajúce zariadenie na rušenie signálov. Militanti následne spustili streľbu z guľometov a ukradli jedno z policajných vozidiel. 

Útok sa odohral približne 30 kilometrov západne od mesta Aríš v severnej časti Sinajského polostrova, ktoré je ohniskom dlhodobého povstania militantov, v súčasnosti vedených džihádistami z Islamského štátu Daeš.

K ďalším obetiam na životoch došlo v neďalekom meste Aríš, kde militanti začali strieľať na sanitku privážajúcu ranených policajtov. Agentúra AP informovala, že útok si vyžiadal prinajmenšom 18 mŕtvych a sedem zranených policajtov a označila ho za vôbec najhorší na severe Sinaja za uplynulé mesiace. 

Islamisti vystupňovali svoje útoky v Egypte, keď armáda v roku 2013 zvrhla islamisticky orientovaného prezidenta Muhammada Mursího. Odvtedy zabili veľký počet príslušníkov egyptských bezpečnostných síl. K takmer každodennému násiliu dochádza najmä na severe Sinajského polostrova.

Viac o téme: Konvojútok EgyptDaeš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu