Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Tragická smrť tehotnej mamičky (†36): Za rozhodnutím lekárov bola neznalosť, zo synčekov polosiroty

Kelly Forrest (†36)
Kelly Forrest (†36) (Zdroj: profimedia.sk)

KINGSTON UPON HULL - Mamička Kelly Forrest pod srdcom nosila vytúžené bábätká. V 32. týždni tehotenstva sa žiaľ vyskytol problém. Žena začala mať zdravotné problémy a tak okamžite vyhľadala pomoc. Lekári ju poslali domov so smiešnym predpisom. Budúca matka o pár dní zomrela. Jej dvoch synčekov sa podarilo zachrániť. Dôvod zbytočnej smrti je známy.

Kelly Forret mala iba 36 rokov, keď tragicky opustila tento svet. Tehotná žena prežívala krásne obdobie, kedy pod srdcom nosila dvoch synčekov. V 32, týždni sa budúcej mamičke priťažilo a jej zdravotný stav sa zrazu zhoršil. Nedokázala poriadne dýchať, potila sa, zvracala a prichádzali na ňu závrate. Nič nenechala na náhodu a okamžite vyhľadala lekársku pomoc v miestnej nemocnici.

Lekári Kelly po vyšetrení predpísali železo na anémiu a poslali ju domov. To bola ale veľká chyba a pravdepodobne zanedbanie starostlivosti. Budúcej mamičke totiž o pár dní volali záchranku, ktorá ju previezla do nemocnice. Bolo však príliš neskoro a Kelly svoj boj o život prehrala. Pri veľkej tragédií je obrovským šťastím, že sa podarilo zachrániť jej dvoch synčekov cisárskym rezom.

Pitva odhalila príčinu

Pre zistenie príčiny smrti bola nariadená pitva. Výsledky boli jednoznačné a prezradili, že dôvodom smrti bola dilatačná kardiomiopatia, čo v preklade znamená problémy srdcového svalu. Rovnakým ochorením trpel aj ženin otec, ktorý na dedičnú chorobu zomrel vo svojich 22 rokoch. Kelly na túto udalosť upozornila lekárov pri prvom stretnutí na pôrodnom oddelení. V elektronickej zdravotnej karte ale táto informácia zaznamenaná nebola a tak lekári, ktorí ju pár dní pred smrťou poslali domov o vážnom probléme vôbec netušili.

Oficiálne vyšetrovanie tento moment vylučuje ako dôvod smrti mladej ženy. Rodina je pobúrená a s týmto vyjadrením absolútne nesúhlasí. "Ako mohli zabudnúť spomenúť niečo tak zásadného do jej lekárskych záznamov, keď vedeli, že je to pre tehotné ženy nebezpečné?" pýta sa zdrvená matka Anne Campbell. Vyšetrovatelia ale tvrdia, že by lekári tragédií aj napriek dostatočným informáciám nedokázali zabrániť. "Som si istá, že by dcéru lepšie monitorovali, keby o tom vedeli," uzavrela zúfala matka. 

Viac o téme: MatkaTragédiaSmrť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu