Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Otrasný prípad vraždy v Betliari: Lýdia (†56) zomrela brutálnym spôsobom, syn jej podrezal krk

Tragédia v Betliari Zobraziť galériu (2)
Tragédia v Betliari (Zdroj: Foto: reprofoto Tv Joj)

BETLIAR - Otrasný prípad riešia košickí policajti. V utorok ráno našli v rodinnom dome v obci Betliar zavraždené telo 56-ročnej Lýdie. Z hrdelného skutku je podozrivý jej syn Rastislav, ktorý holdoval alkoholu. Vlastnej mame mal podrezať krk.

Rastislav pochoval v nedeľu svojho otca. Len dva dni na to sa strhla v dome v rožňavskom okrese, kde žil s rodičmi, dráma. Násilnou smrťou zomrela jeho mama. Podľa susedov vytiahol na ženu nôž a podrezal jej hrdlo práve syn Rastislav. "V krku mala nožík, ale nezabila sa sama," povedela pre televíziu Joj suseda.

Podľa miestnych išlo o biednu rodinu. Polícia bola údajne v dome na dennom poriadku. Nebohá Lýdia (56) mala na políciu s prosbou o pomoc volať aj v pondelok večer. "Utekala zavolať policajtov, lebo že ju ohrozuje. To chlapča bolo stále napité," dodala suseda.

Otrasný prípad vraždy v
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: reprofoto Tv Joj)

V utorok ráno bolo v rodinnom dome nájdené Lýdiino telo bez známok života. Polícia potom vykonávala na mieste činu prvotné vyšetrovacie úkony, obhliadku miesta činu a  zaisťovala kriminalistické stopy, ktoré budú skúmať experti. "Podľa predbežného vyjadrenia súdneho znalca ide o násilnú smrť zapríčinenú cudzou osobou. V tejto súvislosti krajský policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre obzvlášť závažný zločin vraždy a ešte včera bola zadržaná podozrivá osoba, syn nebohej ženy," informovala hovorkyňa košických policajtov Jana Mésarová.


Prečítajte si aj:

Detaily rodinnej tragédie: Vo Svite vytiahli z plameňov mŕtvoly, syn zabil matku, dom podpálil


"Presnú príčinu smrti ženy určí nariadená pitva. Vzhľadom na to, že v súčasnosti prebiehajú potrebné procesné úkony, bližšie informácie nateraz nie je možné poskytnúť," uzavrela Mésarová. Rastislav je momentálne v cele predbežného zaistenia, kde čaká na svoj ďalší osud. 

 

 

 

Viac o téme: SmrťNásilná smrť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu