Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Na letisku Václava Havla v Prahe našli podozrivú batožinu: Evakuácia cestujúcich

Letisko Václava Havla v Prahe museli evakuovať.
Letisko Václava Havla v Prahe museli evakuovať. (Zdroj: TASR)

PRAHA - Česká polícia dnes popoludní evakuovala cestujúcich z Terminálu 1 Letiska Václava Havla v Prahe a následne ho asi na hodinu uzavrela. Dôvodom bola podozrivá batožina.

Ako uviedol následne český minister vnútra Milan Chovanec, ktorý sa dostavil na letisko spoločne s prvým námestníkom policajného prezidenta Martinom Vondráškom, prehliadka batožiny alarmovaným pyrotechnikom priniesla negatívny výsledok. Jej obsah však skutočne vyvolal podozrenie, že môže ísť o nástražný výbušný systém. V batožine sa podľa ministra nachádzal okrem iného aj mobilný telefón.

Po necelej hodine bolo jasné, že bezpečnostné zložky nemajú do činenia s bombou, vyplýva z informácií, ktoré priniesli české elektronické médiá. Pred 17.00 h sa stovky cestujúcich, ktorí čakali na výsledok skúmania batožiny pred letiskovou halou, dozvedeli, že evakuácia bola definitívne ukončená a môžu sa vrátiť do priestorov vzdušného prístavu.

Úlohou pre špecialistov bude teraz zistiť, prečo batožina, ktorá bola podľa pyrotechnikov v poriadku, signalizovala pri kontrole cez bezpečnostný rám prítomnosť nástražného výbušného systému. Išlo o tretí planý bombový poplach v Prahe v priebehu posledných 72 hodín - po pondelkovom poplachu na stanici metra Můstek a utorkovom na Staromestskom námestí a Parížskej ulici v centre českej metropoly.

Viac o téme: LetiskoEvakuáciaPraha
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu