Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Zrútil sa americký vojenský vrtuľník: Jeden nezvestný, piatich sa podarilo zachrániť

Black Hawk
Black Hawk (Zdroj: SITA)

WASHINGTON - Pri pobreží Jemenu sa zrútil v piatok večer americký vojenský vrtuľník typu piatich sa podarilo zachrániť. Jeden člen posádky je nezvestný, piatich sa podarilo zachrániť, informovala dnes agentúra AP s odvolaním sa na vyhlásenie americkej armády.

K havárii došlo počas výcvikovej misie zhruba 32 kilometrov od južného pobrežia Jemenu. Príčina nešťastia nebola bezprostredne známa. Nemenovaný predstaviteľ armády USA pre agentúru Reuters uviedol, že v čase incidentu "vrtuľník nebol veľmi vysoko nad vodou".

Spojené štáty podnikajú v Jemene letecké útoky proti militantom z teroristickej organizácie al-Káida. Len od februára uskutočnili najmenej 80 takýchto náletov. V posledných mesiacoch sa zrútilo niekoľko amerických vojenských vrtuľníkov typu Black Hawk.

Jeden z nich sa zrútil začiatkom augusta pri pobreží amerického ostrovného štátu Havaj, pričom päť členov posádky je stále nezvestných. V apríli sa Black Hawk zrútil na golfové ihrisko v americkom štáte Maryland, pričom zahynul jeden člen posádky a dvaja ďalší utrpeli vážne zranenia.

Viac o téme: ZrútenieVrtuľník USAJemenBlack Hawk
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu