Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Reštaurácia vyvolala obrovský rozruch: Stačila jediná kresba a zákazníci len otvárali oči

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

CHANG – ČOU – Majiteľ jednej z čínskych reštaurácii vymyslel reklamu, aby upútal pozornosť a prilákal nových zákazníkov. Plagát, ktorý ponúkal zľavy ženám podľa veľkosti poprsia, vyvolal rôzne reakcie. Ostrá kritika nechýbala a nezvyčajná kampaň preto musela byť zrušená. Plagáty tak zmizli, no výhodná ponuka pre ženy platí stále.

Neobyčajne lákavá ponuka. Aj tak sa dá nazvať ťah, pre ktorý sa rozhodol majiteľ reštaurácie v čínskom meste Chang-čou vo východočínskej provincii Če-ťiang. Cieľom reklamy bolo prilákať nových zákazníkov, konkrétne nové zákazníčky. Kampaň sa totiž zameriavala práve na ženy. Plagát, ktorý majiteľ zverejnil bol namaľovaný v komixovom štýle a znázorňoval sedem žien s rôznymi veľkosťami poprsia.

Čím väčšie prsia, tým vyššia zľava

Ku každej veľkosti zo siedmich kategórií bola priradená zľava. Čím mala zákazníčka väčšie prsia, tým vyššiu zľavu pri platení dostala. Manažér reštaurácie sa chcel vyvarovať tomu, aby sa ženy cítili trápne a tak zaručil, že odhadovať veľkosť ich ženskosti bude vždy len čašníčka.

Reštaurácia vyvolala obrovský rozruch:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Twitter/美月4+ )

Reklama okamžite vyvolala rozruch. Nahromadilo sa množstvo pozitívnych reakcií a návštevnosť reštaurácie stúpla o petinu. Nikoho nemôže prekvapiť, že išlo väčšinou o ženské zákazníčky. Niektoré sa na kampani pobavili, iné ju považovali za diskriminačnú a urážlivú. Majiteľ reštaurácie kvôli sťažnostiam a upozorneniu zo strany mestskej rady nakoniec plagáty odstránila, no zľavy zostali platiť aj naďalej. 

Viac o téme: ReštauráciaČína
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu