Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

V prsníku si našla čudné jamky na FOTO: Smrteľné znamenie, ženy, pozor na ne

Jamka na boku prsníka Zobraziť galériu (2)
Jamka na boku prsníka (Zdroj: Facebook)

HULL - Mladá Angličanka sa rozhodla na Facebooku zverejniť fotografie svojho prsníka po tom, ako jej lekári diagnostikovali rakovinu. Príznaky sa v jej prípade neprejavili typickými hrčkami, ale drobnými jamkami. Týmto spôsobom chce ženy upozorniť a varovať, aby nikdy nepodceňovali akékoľvek zmeny a abnormality na svojich prsníkoch.

Matka troch detí Sherrie Rhodesová si doteraz, ako väčšina žien, myslela, že príznakom rakoviny prsníka sú hmatateľné hrčky. Takže keď si na jednom z nich objavila dve drobné jamky, vôbec nepredpokladala, že je to príznak tejto strašnej choroby. Nechcela to však podceniť. "Všimla som si niečo zvláštne pri skúšaní plaviek, boli tam nejaké jamky. Pre istotu som zašla k lekárovi," hovorí. 

V prsníku si našla
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook)

Žena absolvovala sériu vyšetrení, ktoré, nanešťastie, potvrdili vážnu diagnózu. Potom vraj dlho sedela v aute a premýšľala, čo ďalej. "Nemohla som prestať plakať, mám tri deti, je to pre mňa hrozné," povedala zúfalo opatrovateľka seniorov. Zároveň však chcela upozorniť ostatné ženy na to, aby rakovinu prsníka nespájali iba s hrčkami a šli k lekárovi hneď, ako spozorujú na svojich prsiach akékoľvek zmeny. Napadlo jej, že svoj prsník nafotí a zverejní na Facebooku Priznáva, že najprv mala zo všetkého trochu strach a cítila sa nervózne, keďže ide o intímne časti tela. "Ale urobila som to. Ak to pomôže aspoň jednej žene, stálo to za to."

Sherrie v príspevku varovala všetky ženy a hlavne popísala svoj netypický prejav tohto ochorenia. "Žiadne hrčky, iba dve malé jamky, ktoré som si našla na konci júna," píše. Fotografia spustila na sociálnej sieti lavínu prejavov vďaky, podpory ako aj ocenenia za jej odvahu a statočnosť. 

Žene (27) sa v tehotenstve abnormálne väčšili prsia: Strašná diagnóza

Lekári upozorňujú, že medzi príznaky rakoviny prsníka patria nielen hrčky, ale aj  zmena veľkosti alebo tvaru jedného alebo oboch prsníkov, vytekanie tekutiny z bradavky, opuchy v podpazuší, kožné deformácie na prsníku, vyrážka na bradavke alebo v jej okolí,  ako aj zmena vzhľadu bradavky,  napr. jej zapadnutie.

Viac o téme: Rakovina prsníka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu