Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

VIDEO Autobus s českými turistami havaroval v Taliansku: Desivé FOTO nehody, vodič neprežil

Nehoda autobusu. Zobraziť galériu (4)
Nehoda autobusu. (Zdroj: Twitter.com/Tgr Rai Trentino)

TRENTO - Autobus s českými turistami havaroval v piatok večer pri talianskom meste Trento na severe krajiny. Vodič, ktorý bol tiež z Česka, nehodu neprežil, 18 cestujúcich utrpelo zranenia, uvádza agentúra AP.

Nehoda sa stala blízko mesta Trento okolo 18:30 SELČ. Autobus v zatáčke náhle vyšiel z cesty a skončil v trávnatom poli. Žiadny z asi 20 zranených pasažierov českého autobusu nie je v ohrození života. Oznámila to hovorkyňa českého ministra zahraničia Michaela Lagronová. Prípad podľa nej rieši poisťovňa, ktorej asistenčná služba je v kontakte s partnerskou poisťovňou v Taliansku a stará se nezraneným o ubytovanie.

Príčiny nehody vyšetruje polícia. Podľa Lagronovej šlo o autobus CK Meyer Crocus s približne 40 cestujúcimi. Mnohí pasažieri, ktorí sedeli v predných radoch, majú vážne zranenia a boli prevezení do nemocníc v mestách Trento a Cles, informuje webový spravodajský portál Novinky.cz.

Na mieste zasahovali tri záchranárske vrtuľníky.

VIDEO Autobus s českými
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Twitter.com/Tgr Rai Trentino)

VIDEO Autobus s českými
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Twitter.com/Tgr Rai Trentino)

Podľa miestnych médií autobus pri klesaní z kopca zišiel z cesty a prevrátil sa na bok. Vodič pravdepodobne nezvládol zákrutu, vyšetrovatelia predbežne nevylučujú ani zlyhanie bŕzd. Vo vozidle sa nachádzalo 30 turistov. K havárii došlo v údolí Val di Non medzi obcami Sarnonico a Ronzone. Prípad sa vyšetruje.

Dorazil aj náhradný autobus

Pre turistov, ktorí boli na niekoľkodňovom výlete v talianskych horách, už podľa českej veľvyslankyne v Ríme Hany Hubáčková prišiel náhradný autobus a skupina by sa mala vrátiť domov v nedeľu. Pôvodne mala odísť ešte dnes. "Niektorí ale budú vypočutí karabiníkmi, tak je potrebné, aby tam zostali a boli k dispozícii," uviedla Hubáčková.
 
Turistom na mieste podľa nej pomáha konzulka, honorárny konzul a tiež delegátka cestovnej kancelárie. "Sme tam k dispozícii aj kvôli prekladom, pretože to je nutné," dodala veľvyslankyňa. Presný počet zranených zatiaľ nie je známy. Zranilo sa okolo 20 ľudí, z toho asi päť stredne ťažko, ale nikto nie je v ohrození života. Vážnejšie zranení boli prevezení do nemocnice Santa Chiara v Trente. 
 
Podľa lekárov zrejme nebudú musieť byť operovaní, majú hlavne zlomeniny. Ostatní cestujúci sú zranení ľahko a boli ošetrení v nemocniciach v okolí. Autobus podľa talianskej tlače v zákrute náhle vyšiel z cesty a skončil v trávnatom poli. Vodič bol na mieste mŕtvy, potvrdila Hubáčková. Na miesto dorazili tri helikoptéry, hasiči a sedem sanitiek.
Viac o téme: NehodaHaváriaAutobus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu