Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

FOTO Nečakaný incident na českej diaľnici: Vojakom spadol z návesu tank

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP)

OLOMOUC - Na D35 v smere z Olomouca na Hranice zišiel vojakom pri jazde z návesu tank. Podľa hovorcu krajskej polície Petra PINOS blokoval pravý jazdný pruh, diaľnica je však prejazdná. Hasiči už tank pomohli naložiť späť na vozidlo. Podľa informácií Generálneho štábu nebol nikto zranený. Na mieste sa tvoria kolóny, vodiči musia počítať so zdržaním, zistila ČTK.

Nehoda sa stala okolo 07:00 na 294. kilometri diaľnice v blízkosti Dolného Újezdu ​​na Přerovsku. Podľa hovorcu Generálneho štábu Henricha Pleschera išlo o tank z výzbroja 73. tankového práporu, ktorý vojaci prevážali z Přáslavic do Nového Jičína. "Vojaci tank viezli na návese, išli z kopca a tank im zrejme zišiel a spadol z návesu," uviedol policajný hovorca.

Podľa hovorcu Generálneho štábu sa tank z návesu čiastočne zosunul a následne zablokoval komunikáciu. "Nikto nebol zranený a nedošlo k poškodeniu komunikácie ani ostatných vozidiel. Na mieste zasahuje Vojenská polícia a v spolupráci s diaľničnou políciou pracujú na čo najrýchlejšom odstránení," informoval dnes Plescher.

Na mieste zasahovali dve jednotky hasičov. "V čase príchodu hasičov bol tank už v odstavnom pruhu, nie prevrátený. Hasiči asistovali pri spätnom naložení na nákladné vozidlo. Počas svojej činnosti jednotky vykonali nutné bezpečnostné opatrenia a prekontrolovali možný únik prevádzkových kvapalín," povedal dnes hovorca hasičov Zdeněk Hošák. Doplnil, že v tejto chvíli nehodu už iba došetruje polície. Podľa dopravných informácií polície zostáva diaľnica prejazdná. Na mieste sa však tvorí až dvojkilometrová kolóna a vodiči musia počítať so zdržaním.

Viac o téme: TankOlomouc
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu