Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Taxikár to poriadne prehnal: Vypýtal si nehoráznu sumu a ženu držal ako rukojemníčku v aute

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

PRAHA - Taxikár v Prahe držal v sobotu v aute turistku, aby si vynútil od jej partnera zaplatenie takmer sedemdesiatkrát predraženej jazdy. Za necelé dva kilometre požadoval 1920 českých korún, hoci cenu za kilometer magistrát pevne stanovuje na maximálne 28 korún. Turistom pomohol recepčný hotela. Taxikár potom ušiel, ale vypátrali ho strážnici. Oznámila to Michaela Teplá z mestskej polície. Prípad vyšetruje štátna polícia.

Turisti nastúpili na stanici do taxíka: Stačili 3 minúty a Bratislava je opäť zhovadená vo svete

Pár turistov išiel taxíkom z Rytierskej ulice k svojmu hoteli pri Jiráskovom námestí. Keď si vodič vypýtal takmer dve tisícky, boli turisti prekvapení. "Klientom sa to nezdalo, keďže nebol zapnutý taxameter. Dopytovali sa, ako k tomu za takú krátku jazdu dospel. Mal im ukázať cenník, podľa ktorého si sumu naúčtoval," opísala situáciu Teplá.

Turisti pri sebe toľko peňazí v hotovosti nemali, takže po ne chceli dôjsť do hotelovej izby. "Taxikár odvetil, že do hotela pôjde len muž, a ženu ponechal uzamknutú v aute," oznámila Teplá.

Spor si všimol recepčný hotela a začal s taxikárom vyjednávať. Vodič taxi potom čiastku znížil na 800 korún a pustil ženu z vozidla, ale recepčný trval na tom, že aj tak je jazda predražená. "Vodičovi zaplatil 300 korún. Ten však bankovky pretrhol, hodil ich na zem a začal sa (recepčnému) vyhrážať, že sa do toho nemal pliesť, že si ho nájde a bude umierať bolestivo a pomaly. Z miesta potom odišiel," uviedla Teplá.

Protestná jazda taxikárov môže
Zobraziť galériu (2)

Privolaní strážnici ale taxikára našli na Rytierskej ulici. Prípad teraz vyšetruje štátna polícia, ktorá zatiaľ ďalšie podrobnosti ku kauze neoznámila.

V sobotu tiež pražskí strážnici zaznamenali prípad, kedy si taxikár nechal od cudzinky, ktorú viezol z centra do hotela v Prahe 4, zaplatiť vyše 6000 korún. Obvyklá taxa za túto zhruba 14-kilometrovú jazdu je pritom do 500 korún. Muž dokonca pôvodne požadoval po žene 480 eur, nakoniec sumu o polovicu znížil. Cudzinka potom na taxikára podala trestné oznámenie. Strážnici, ktorí muža vypátrali, oznámili, že sa tento taxikár podobných činov dopustil už skôr.

Viac o téme: TaxiTuristaTaxikárPraha
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu