Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Turisti nastúpili na stanici do taxíka: Stačili 3 minúty a Bratislava je opäť zhovadená vo svete

Turisti si zobrali v hlavnom meste taxík Zobraziť galériu (3)
Turisti si zobrali v hlavnom meste taxík

BRATISLAVA - S nepríjemným zážitkom sa na sociálnej sieti podelil Ondrej. Na návšteve mal starších manželov z Ameriky. Po tom, čo vystúpili na železničnej stanici, nasadli do prvého taxíka, aby sa dopravili na dohodnuté miesto. O sume, ktorú za odvoz zaplatili, ste ani nechyrovali.

Pár z New Yorku bol na ceste po Európe vlakom. Na Hlavnej stanici v Bratislave si zobrali taxík, lebo nevedeli, že ulica, na ktorú sa majú dostaviť, je päť minút pešo. "Po zastavení si taxikár za tri minúty cesty vypýtal 18,10 eur. Keď sa taxikára spýtali, ako to je možné, začal na nich kričať. Stál som vedľa, keď som sa ich zastal, že to je príšerná suma, povedal ´ty vy**baný c**j, teba som neviezol, nestaraj sa!´," opísal situáciu Ondrej a dodal:  "Okrem toho im nechcel vydať z 20 eur a nedal im blok. Keď som si ho vypýtal, zahnal sa, sadol do auta a začal cúvať. Postavil som sa mu za auto, že nech mi dá blok, inak volám políciu. Až potom som ho dostal." 

Turisti nastúpili na stanici
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: FB/Ondrej V.)

Turisti nastúpili na stanici
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: FB/Ondrej V.)

Ondrej si ale uvedomil, že všetko bolo legálne, lebo taxikár mal v aute uvedenú sumu minimálneho jazdného 15 eur. Popis bol však iba v slovenčine, takže Američania nemali žiadnu šancu. Pred cestou ich taxikár neupozornil na to, ako dlho pôjdu. "Prosím všetkých, ak budete na stanici/letisku a uvidíte turistov, že chcú ísť na taxi, ktorý tam má stanovište, upozornite ich, zavolajte im taxi, ktorý poznáte, alebo im poraďte MHD," vyzval Ondrej. Na Slovensku žijú milí ľudia a takí sú aj medzi taxikármi. Nedovoľme, aby sme kvôli niektorým boli pred zahraničnými návštevníkmi vykreslení zle.

Viac o téme: TaxiTuristiTaxikár
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu