Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Križovatka smrti: Dievčatko (12) zachytila električka, mama stále čaká, že sa vráti domov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Foto: Ján Zemiar)

WALLISELLEN - V pondelok napoludnie prišlo vo švajčiarskom Wallisellene, blízko Zürichu, k tragickému incidentu. Iba 12-ročnú Lucy H. zrazila pri zastávke Neuweg električka, a to aj napriek tomu, že ju rodičia pred touto nebezpečnou križovatkou varovali. Bohužiaľ, ťažkým zraneniam na mieste podľahla. "Stále čakám, že sa vráti domov," povedala zdrvená matka pre denník Blick.

Najhorší prípad krkavčej matky! Detičky (†1,†2) nechala v aute a išla žúrovať, tragický koniec

Smrť dievčatka zasiahla rodinu ako blesk z jasného neba. Lucyna matka stále nemôže uveriť, že jej dcérka je mŕtva. "Čakám na ňu, tak ako každý iný deň, že jednoducho príde domov a všetko bude zase v poriadku," uviedla.

Malá školáčka sa však už viac domov nevráti. Električka vzala rodine jej najmladšie dieťa navždy. Všetky varovania rodičov boli márne. "Často som prizvukovala svojim deťom, že si musia dávať pozor na električku pri priecestí pred zastávkou Neuweg. Je to tam nebezpečné!" vysvetlila.

Vzhľadom na hluk z okolitej dopravy sú tiché električky sotva počuteľné. Nepozornejší cyklisti či chodci si niekedy nestihnú všimnúť, že sa k nim veľmi rýchlo priblíži.

Od otvorenia trate v roku 2010 tu zomreli už štyria ľudia, vrátane Lucy, ktorej smrti sa prizerala jej najlepšia kamarátka, ktorá býva v rovnakom bytovom komplexe.

Rodina dievčatka sa presťahovala do Švajčiarska pred piatimi rokmi, predtým žila v Anglicku. Do bytového komplexu prišla bývať približne pred rokom, bolo to pre nich idylické miesto v centre mesta... až do tejto tragickej udalosti.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu