Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Dráma na palube: Izraelské lietadlo muselo núdzovo pristáť v Košiciach

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Miroslav Vacula)

TEL AVIV - Približne stovka pasažierov smerujúca z poľskej Varšavy do izraelského Tel Avivu si musela nechcene urobiť prestávku na letisku v Košiciach. Po tom, čo posádka zistila problémy s kyslíkom na palube, bolo rozhodnuté o núdzovom pristátí.

Wifi v lietadle vyvolala drámu: Keď si cestujúci prečítal názov, aj pilot dostal strach

Let spoločnosti Israir Airlines číslo 734 do Tel Avivu musel včera neplánovane pristáť na Slovensku. Posádka zložená z personálu izraelských aeroliniek a českej leteckej spoločnosti Travel Servis, od ktorej bolo lietadlo prenajaté, totiž vo vzduchu zistila možnú chybu pri zásobovaní lietadla kyslíkom.

Izraelský denník Haaretz uviedol, že let prevádzkovala firma SmartWings, nízkonákladová značka českej leteckej spoločnosti Travel Service. Cestujúci boli požiadaní, aby použili kyslíkové masky na približne 15 minút, zatiaľ čo lietadlo znížilo nadmorskú výšku a zmenilo kurz.

"Nejaký čas nebolo jasné, čo sa deje," povedal jeden z pasažierov. "Ak by sme vedeli, že platíme za let Israiru, ale že dostaneme roztrasené lietadlo zahraničnej spoločnosti, dvakrát by sme si rozmysleli, či nastúpime na palubu," dodal.

Fenomén lízingových lietadiel rastie medzi izraelskými leteckými spoločnosťami, ktoré využívajú zahraničné lietadlá a posádky, aby uspokojili rastúci dopyt a súťažili so zahraničnými aerolíniami, vysvetlil Haaretz.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu