Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Kacav sa priznal k sexuálnym deliktom

Izraelský prezident Moše Kacav.
Izraelský prezident Moše Kacav.

JERUZALEM - Izraelský prezident Moše Kacav vo štvrtok uzavrel s prokuratúrou dohodu, v ktorej sa priznal k menším sexuálnym deliktom.

Dohoda zahŕňa stiahnutie obvinení zo znásilnenia a sexuálneho útoku. Kacav podľa dohody nepôjde do väzenia, no musí rezignovať na funkciu prezidenta. Informoval o tom izraelský generálny prokurátor Menachem Mazuz, podľa ktorého sa Kacav priznal k sexuálnemu obťažovaniu, neslušnému správaniu a obťažovaniu svedka.

Prezident pravdepodobne dostane podmienečný trest a bude musieť zaplatiť pokutu. "Podľa dohody prezident priznal vinu v sérii sexuálnych prehreškov vrátane obťažovania a neslušného správania," povedal Mazuz.

V januári Mazuz oznámil zámer žalovať prezidenta v prípadoch znásilnenia a sexuálneho útoku. Prípady sa týkali žien, ktoré pracovali pre Kacava, keď bol prezidentom a ešte predtým, keď bol ministrom. Kacav obvinenia vzápätí odmietol.

Kacavove funkčné obdobie sa skončí 15. júla. Jeho nástupcom sa stane Šimon Peres, ktorého parlament dočasne zvolil do funkcie pred dvoma týždňami, keďže Kacav má funkciu pozastavenú.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu