Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Silný výbuch v uhoľnej bani: Uviazlo v nej vyše 50 ľudí, dvaja zahynuli

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP)

TEHERÁN - Najmenej dvaja ľudia prišli dnes o život a ďalších vyše 50 osôb uviazlo v podzemí po silnom výbuchu v uhoľnej bani v provincii Golestán na severovýchode Iránu. S odvolaním sa na tamojšie médiá a úrady o tom informovala spravodajská stanica BBC.

Na miesto vyslali vrtuľníky, sanitky a ďalšie záchranárske vozidlá. Šéf provinčného úradu pre zvládanie katastrof podľa tlačovej agentúry IRNA uviedol, že v bani ležiacej neďaleko mesta Ázádšahr uviazlo 40-50 osôb. Šéf obdobného úradu na celoštátnej úrovni sa však domnieva, že v bani by mohlo byť dokonca až 80 baníkov.

K explózii došlo podľa úradov zhruba o 12.45 h miestneho času (11.45 h SELČ). Viaceré iránske média uviedli, že výbuch nastal práve v čase, keď sa v bani menili smeny. Pri nehode utrpelo zranenia prinajmenšom 25 ľudí, ktorí sa nadýchali plynu. Zranených previezli do nemocnice, ďalším 16 osobám sa údajne z bane po explózii podarilo utiecť.

Príčina výbuchu doposiaľ nie je známa. Baníci uviazli v hĺbke zhruba 1800 metrov pod zemským povrchom, pričom záchranárom sa doposiaľ podarilo dostať len do hĺbky 800 metrov, uviedla s odvolaním sa na iránske médiá agentúra DPA. 

Viac o téme: VýbuchBaňaIránGolestán
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu