Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

V Kambodži sa zrútilo lietadlo, na palube boli aj traja Česi

PHNOMPENH - Najmenej 22 ľudí pravdepodobne zahynulo pri havárii lietadla, ktoré dnes letelo medzi dvoma obľúbenými turistickými destináciami v Kambodži. Na palube sa nachádzali aj traja Česi.

Stroj ruskej výroby AN-24 na charterovej linke letel zo Siem Reap, kde stojí slávny chrámový komplex Angkor Wat, do Sihanoukville, prímorského mesta s prístupom k plážam.

Podľa šéfa sekretariátu vlády pre civilné letectvo Hima Saruna boli na palube aj cudzinci, hoci ich mená zatiaľ neuviedol. Trinásť pasažierov bolo z Južnej Kórey, traja z Českej republiky a jeden z Ruska. Piati z nich pochádzali z Kambodže. Na palube sa nachádzala päťčlenná posádka Kambodžanov.

Stroj patril malej kambodžskej leteckej spoločnosti PMT Air, ktorá začala lietať zo Siem Reap do Sihanoukville iba v januári. Aerolínie tvrdia, že kontakt s lietadlom stratili o 10.50 h miestneho času, päť minút pred jeho plánovaným pristátím.

Záchranári ešte neurčili miesto, kam sa stroj zrútil. Podľa jedného z predstaviteľov letiska údajne lietadlo havarovalo v horách pri pobrežnom meste Kampot, 130 kilometrov od metropoly Phnompenh.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu