Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Muža (49) takmer zabila ľudová liečba zápchy: Vytiahli z neho potvoru na FOTO

Ľudové rady treba brať niekedy s rezervou. Zobraziť galériu (2)
Ľudové rady treba brať niekedy s rezervou. (Zdroj: profimedia.sk)

GUANGZHOU - Štyridsaťdeväťročný Číňan takmer prišiel o život po tom, ako sa veľmi kurióznym spôsobom pokúsil zbaviť problémov so zápchou. Dal na radu svojho priateľa a nechal si do konečníka vopchať polmetrového úhora. To, čo prišlo po šialenej procedúre, muselo riadne bolieť.

Číňan Liu z mesta Guangzhou sa nevedel zbaviť zápchy, a tak sa podujal na bizarnú liečbu. Priateľ mu poradil, aby si do konečníka vopchal úhora a dovolil mu vplávať až hlboko do črevných útrob. Mužovi však ryba v bruchu spôsobila oveľa väčšie komplikácie než zápcha. Obštrukcia zažívacieho systému a neznesiteľné bolesti ho dohnali až do nemocnice, kde ho museli špecialisti urgentne operovať.

FOTO Posledná noc, posledný záťah siete: V Horných Orešanoch vylovili z priehrady takéto monštrum

Doktor Zhao Zhirong pre čínske médiá uviedol, že muž prišiel do nemocnice s bolesťou brucha, ale neprezradil, že si strčil do análneho otvoru úhora. Lekári, ktorí mužovi otvorili žalúdok, boli ohromení, keď v ňom objavili asi 50 centimetrov dlhú rybu s hrúbkou tela 1,2 centimetra.

Muža (49) takmer zabila
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Okrem úhora mal muž brucho plné nestrávených zvyškov jedla a výkalov, no zároveň mal prepichnutý aj pankreas. Keby do nemocnice prišiel o niečo neskôr, lekári ho už nemuseli zachrániť. Keď sa po operácii chirurgovia pacienta pýtali, ako sa mu do tela úhor dostal, najprv sa hanbil priznať, že rybu do tela dostal svojpomocne. Lekári mužovi neskôr starostlivo vysvetlili, že neexistuje žiadny vedecký dôkaz o tom, že by sa dala zápcha liečiť pomocou úhorov plávajúcich v črevách. Pacient sa momentálne zotavuje v nemocnici.

Viac o téme: ZápchaúhorKonečníkĽudová liečba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu