Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Sporiteľňa sa stala dejiskom ozbrojeného lúpežného prepadnutia: Páchatelia si poriadne prilepšili

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

DUISBURG - Pobočka sporiteľne v nemeckom meste Duisburg sa stala dnes dejiskom ozbrojeného lúpežného prepadnutia, pri ktorom páchateľ alebo páchatelia ukoristili značné množstvo finančných prostriedkov v hotovosti.

Z informácií, ktoré zverejnili internetové vydanie denníka Bild a Západonemecký rozhlas (WDR), vyplýva, že pri prepade došlo aj k rukojemníckej dráme. Páchateľ alebo páchatelia zajali zrejme viacero zamestnancov, istej žene sa neskôr podarilo ujsť z filiálky. Neprehľadná situácia tu pretrvávala napokon takmer štyri hodiny, čo aj policajný hovorca Ramon van der Maat označil za neobvyklé. V čase, keď sa príslušníci policajnej jednotky osobitého určenia rozhodli pre útok na pobočku, nenašli už v nej žiadneho z páchateľov.

Policajti oslobodili posledného z rukojemníkov, ktorý bol spútaný v priestoroch trezoru a evidentne neutrpel zranenia, a v okolí dejiska činu zadržali dvoch podozrivých mužov. Tí sú však medzičasom opäť na slobode, pretože im kolegovia z práce poskytli stopercentné alibi, aj keď sa na pôvodne zadržaných hodil popis páchateľov pochádzajúci od spomínanej ženy, ktorá ušla z filiálky.

Muži zákona pátrajú po staršom vozidle typu Volkswagen Golf červenej farby, ktorý s dvoma mladými mužmi opustil okolie miesta činu krátko po spustení poplachu v pobočke.

Viac o téme: PrepadnutiePobočkaDuisburg
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu