Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Prípad, s akým sa policajti ešte nestretli: Chlapec (13) vytiahol zbraň na kamarátov a...

Plynová pištoľ, ktoru mieril 13-ročný chlapec
Plynová pištoľ, ktoru mieril 13-ročný chlapec (Zdroj: Foto: polícia)

BRNO - O poriadny rozruch sa postaral len 13-ročný chlapec v Brne. So zbraňou v ruke, ktorou mieril na starších kamarátov, vyžadoval, aby sa pobili. Mestskí policajti sa s podobným prípadom ešte nestretli.

Brnenskí mestskí policajti mali v nedeľu popoludní plné ruky práce. Ponáhľali sa preveriť informáciu od SBS-kára z nákupného centra. Do seba tam malo skočiť niekoľko ľudí. Strážnici na základe popisu bleskovo vypátrali štrnásťročného a pätnásťročného chlapca. "Na mladšieho z nich údajne neznámy mladík vytiahol pištoľ a pod hrozbou zastrelenia ho nútil, aby staršieho chlapca zbil," uviedli brnenskí mestskí policajti na svojej stránke a doplnili, že chlapec to podľa svojich slov v obavách o vlastný život nakoniec urobil. Podozrivého strážnikom ukázali, a ten sa okamžite dal na útek. Hliadka mladíka po niekoľkých metroch dohnala a zastavila za použitia donucovacích prostriedkov.


Prečítajte si aj:

VIDEO Streľba v pražskom metre: Mladý pár sedel na lavičke, opitý šialenec (37) vytasil zbraň


Strážnici pri ňom skutočne našli plynovú pištoľ s plne nabitým zásobníkom, išlo o vernú kópiu pištoľa Glock 17. Aj pre skúsených mužov zákona bolo veľkým prekvapením, keď mladík vyhlásil, že má len trinásť rokov. Jeho vek následne potvrdili aj privolaní príslušníci štátnej polície. Podozrivého mladíka, zaistenú zbraň a celý prípad si prevzali priamo na mieste.

Viac o téme: ZbraňMladíkPolícia Brno
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu