Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Nemecký starosta riešil kurióznu sťažnosť: Okamžite prestaňte s touto piesňou, som vegánka!

Pohľad na mesto Limburg v Nemecku.
Pohľad na mesto Limburg v Nemecku. (Zdroj: Foto: SITA/AP/Thomas Frey)

LIMBURG - Nemecké mesto Limburg v spolkovej krajine Hesensko prestalo hrať obľúbenú detskú pesničku z 19. storočia o líške, ktorá ukradne hus, keďže sa na to sťažovala miestna vegánka. Hovorca mesta Limburg Johannes Laubach agentúre DPA vo štvrtok povedal, že miestna obyvateľka požiadala starostu Mariusa Hahna, aby odstránil známu pesničku z mechanickej zvonohry radnice.

Podľa Laubacha starosta dočasne vyhovel ženinej žiadosti. Zvonohra má v repertoári 33 melódií, vrátane 15 detských pesničiek či riekaniek, ktoré zaznejú niekoľkokrát denne.

Vegánka pracovala v blízkosti zvonice. Podľa denníka Frankfurter Neue Presse ženu viac hnevalo to, že musí počúvať slová pesničky "poľovník ťa dostane flintou", a nie to, že líška ukradla hus.

Detská pieseň s názvom "Líška, ukradla si hus" obsahuje aj text: "Líška, ukradla si hus. Vráť ju! Vráť ju! Inak ťa poľovník dostane flintou, inak ťa poľovník dostane flintou." "Je pravý čas dať husi pokoj a vymeniť skladby," povedal starosta Hahn. "Máme na výber 15 pesničiek, väčšinou sú to nemecké ľudové piesne," spresnil. 

Viac o téme: Limburg
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu