Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Zmena vlastníctva televízie Prima: Takéto sumy sa točia v biznise s médiami

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

PRAHA - Švédska mediálna spoločnosť Modern Times Group (MTG) predala polovičný podiel v českej FTV Prima Holding firme Denemo Media. Transakcia ohodnocuje skupinu FTV Prima na 237,4 milióna eur (6,4 miliardy českých korún), uviedla MTG v dnešnom vyhlásení.

Denemo Media je spoločným podnikom medzi Denemo Investment, ktorá vlastní podiel 75 percent firmy, a GES MEDIA ASSET s podielom 25 percent. Denemo Invest je dcérskou firmou skupiny Alphaduct, ktorú vlastní český podnikateľ Vladimír Komár. GES MEDIA ASSET je súčasťou GES GROUP podnikateľa Ivana Zacha, ktorá už vlastní vo FTV Prima Holding podiel 50 percent.

Dohodu musia schváliť protimonopolné úrady, jej dokončenie sa očakáva v prvom štvrťroku. MTG chce zisk z predaja použiť na zvýšenie svojho podielu vo firme InnoGames z 21 percent na 51 percent.

MTG kúpila polovičný podiel v FTV Prima Holding v roku 2005 za 87 miliónov eur. Celková návratnosť investície, vrátane dividend a predajnej ceny, by mala v priemere dosiahnuť 1,6 miliardy švédskych korún (4,6 miliardy Kč).

MTG usiluje o premenu z tradičnej vysielacej spoločnosti na firmu s aktivitami v oblasti digitálnej zábavy. Predvlani výrazne zmenila spôsob fungovania, keď začala kupovať väčšinové podiely v rade digitálnych podnikov a zároveň predala niektoré aktivity vo Švédsku, v Maďarsku a v Rusku a menila organizačnú štruktúru.

Viac o téme: TelevíziaPrimaMTG
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu