Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Nočná mora v Španielsku: V obľúbenom letovisku znásilnili dievčatá (19, 20) vďaka Diablovmu dychu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Dve britské dievčatá boli v priebehu pár dní znásilnené na pobreží Costa del Sol za pravdepodobného použitia voodoo drogy známej ako Diablov dych. Prášok, ktorý sa vyrába zo stromu Brugmansia, rastúceho v Južnej Amerike, spôsobuje stratu pamäte. A práve ten mal byť nasypaný obetiam do nápojov.

Kauza v Česku: Turek (35) brutálne znásilnil dievčatá, pátrajú po jeho ďalších obetiach

Španielska polícia vyšetruje útoky, ku ktorým došlo s odstupom desiatich dní a čaká na výsledky testov, či bola pri nich použitá tzv. burundanga, ktorá spôsobuje stratu pamäte. Droga je vyrobená zo semien juhoafrického stromu a používa si pri voodoo rituáloch.

Podľa portálu thesun.co.uk. najprv na Nový rok znásilnili 19-ročnú turistku v jednej z uličiek Marbelly a polícia potvrdila, že utrpela úplnú stratu pamäte. Druhá 20-ročná obeť, ktorá žije v Španielsku, bola napadnutá minulý týždeň na neďalekom letovisku Estepona. Odišla na pohárik s Francúzom, ktorého stretla na Facebooku a neskôr matke povedala, že si spomína, ako do piva, o ktoré sa s ňou podelil, nasypal biely prášok.

Diablov dych bol použitý aj pred dvoma rokmi na vylúpenie britského podnikateľa v jeho dome v Marbelle. Obvineniu z trestného činu vtedy čelili dve Bulharky vo veku 31 a 26 rokov, ktoré mu drogu vhodili do nápoja po tom, čo ho pozvali, aby si s nimi užil sex.

Droga obsahuje látku skopolamín, ktorá dokáže odstrániť slobodnú vôľu a pamäť obetí. Z ľudí vraj robí zombie a blokuje tvorbu spomienok, takže žiadne nemajú, ani keď vyprchá. Burundanga sa bežne predáva v uliciach Kolumbie alebo Ekvádoru, pričom sú známe príbehy o tom, ako bola podaná turistom, ktorých potom okradli.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu