Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Zázračný príbeh prežitia na Štedrý deň: Zablúdila na výlete, jedla vetvičky a pila vlastný moč

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: YouTube/NBC)

BRATISLAVA - Rodinný výlet do divočiny sa zmenil na drámu. Auto rodičov so synom uviazlo v snehom zapadanej prírode. Matka a vysokoškolská profesorka sa rozhodla, že osud svojej rodiny zoberie do svojich rúk. No skôr než sa uvedomila, dostala sa sama do veľkých problémov. Blúdila v mrazoch a snehu. Keď sa nevracala, manžel pochopil, že je zle.

Keď sa Karen Kleinová (46) s manželom Ericom a synčekom (10) vydali minulý štvrtok na predvianočný výlet do Grand Caynonu ani len netušili, čo ich čaká. V zimnej sezóne je táto oblasť turisticky uzavretá, rodina sa tam vydala na vlastnú päsť. Ich auto však uviazlo na snehom zapadnutej bočnej ceste. Keďže nevedeli, kde sa nachádzajú, rozhodli sa vyhľadať pomoc.

Zázračný príbeh prežitia na
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: YouTube/NBC)

"Žiadne známky civilizácie a husto snežilo," ilustruje situáciu americká televízna stanica CNN. Zaujímavosťou je fakt, že Karen je vytrénovaná triatlonistka. Preto sa rozhodla, že ide hľadať pomoc. Na cestu si zobrala vodu a nejaké jedlo. Myslela si, že hlavná cesta je neďaleko. To bol však veľký omyl.

Po pár hodinách Karen neprichádzala. Problém nastal, keď bola v divočine už viac ako jeden deň. Vysokoškolská profesorka z Pensylvánie nebola ani dobre oblečená na tuhú zimu. Manžel už vtedy vedel, že je zle nedobre. So synom sa vybrali z auta, aby vyhľadali pomoc. Asi po 15 kilometroch chytili mobilný signál a zavolali záchranárov.

Zázračný príbeh prežitia na
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: YouTube/NBC)

Medzitým však Karen stále blúdila. Po čase ju začali mátať desivé myšlienky. No zúfalstvu neprepadla. "Hovorila som si, že takto môj život predsa nemôže skončiť. Môj syn potrebuje svoju matku, môj manžel potrebuje svoju ženu. Navyše nemôžem nechať svoju matku, aby ma pochovávala," prezradila Karen, čo jej prebiehalo v hlave.

Karen hovorí o svojom zážitku v nemocnici

Blúdenie v snehu a treskúcej zime bolo náročné. Aby prežila, jedla vetvičky a pila vlastný moč. Roztopeného snehu sa bála, pretože ten by jej podľa vlastných slov privodil podchladenie. Pri putovaní navyše stratila ľavú topánku. Keď si ju chcela očistiť, už ju naspäť nevytiahla. Bez nej prešla ďalších 6 a pol kilometra.

Posledné kilometre boli obzvlášť ťažké. Odpadávala od únavy, postavila sa, zase spadla, opäť sa postavila na nohy a pokračovala ďalej. Nechcela si ľahnúť a pospať si v divočine. Bála sa, že už sa neprebudí, tak zostávala nasilu hore. Dokopy bola bez spánku približne 45 hodín.

Zázračný príbeh prežitia na
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: YouTube/NBC)

Až narazila na opustenú chatu. Rozbila okno, aby sa mohla dostať dnu. Tam sa schúlila na posteľ a vyčerpaná a podchladená čakala na pomoc. Záchranári ju našli celkovo až po 30 hodinách, v chatke strávila približne 6 hodín. Karen našli v posteli ako odpočíva. Zavolali vrtuľník a previezli ju do nemocnice. Teraz jej hrozí, že príde o niekoľko prstov na nohách, kvôli podchladeniu.

Jej sestra nikdy nepochybovala o tom, že by to Karen nezvládla. Vraj má silnú a nezdolnú povahu. Karen zo svojho príbehu prezradila aj odkaz všetkým ľuďom. "Ľudia by si mali uvedomiť, že je v nich viac sily, než si myslia. Či už duševnej alebo fyzickej. Z nej musia čerpať a nestrácať nádej," povedala šťastná matka, ktorá sa už teraz môže tešiť ako spolu s rodinou a sestrami oslávi svoje 47. narodeniny.

Odborník vysvetľuje, že lepšie je piť roztopený sneh ako piť svoj moč

Viac o téme: ZimaSnehKaren Klein
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu