Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Pri Dolnom Kubíne padli dve lavíny: Zasypalo cestu aj železnicu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

DOLNÝ KUBÍN - Cesta I/70 medzi Kraľovanmi a Párnicou v okrese Dolný Kubín je úplne neprejazdná, v úseku padli dve lavíny na železničnú trať aj vozovku. Polícia odkláňa všetku dopravu smerom na Ružomberok. Informáciu pre TASR potvrdilo Operačné stredisko Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline.

Ako ďalej uvádza, v celom Žilinskom kraji husto sneží. "Žiadame vodičov, aby zvýšili svoju pozornosť a prispôsobili svoju jazdu poveternostným podmienkam," upozornilo operačné stredisko.

Spadnutá lavína v úseku paralyzovala aj železničnú dopravu. "Železničná doprava medzi Párnicou a Kraľovanmi je úplne zastavená od 6.22 h. Keďže lavína spadla aj na cestu, nie je možné zabezpečiť ani náhradnú autobusovú dopravu," informovala Ivana Popluhárová, zástupkyňa riaditeľky Odboru komunikácie Generálneho riaditeľstva Železníc Slovenskej republiky (ŽSR).

ŽSR podľa jej slov nasadili na odstránenie masy snehu v približne 100-metrovom úseku rušeň s pluhom. "Predpokladáme, že doprava by mohla byť obnovená ešte dopoludnia, závisí to však od počasia. To je na severe Slovenska krajne nepriaznivé, sneží tam a fúka silný vietor," dodala Popluhárová.

Viac o téme: Dolný Kubín
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu