Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Južné Anglicko má problém: Hustá hmla narušila leteckú dopravu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP)

LONDÝN - Desiatky letov dnes zrušili alebo odložili pre slabú viditeľnosť na londýnskom letisku London City v dôsledku hustej hmly, ktorá sa vyskytla v oblasti južného Anglicka. Napísal to britský denník The Guardian.

Hustá hmla, ktorá dnes celý deň komplikovala dopravu v Británii, by sa podľa predpovedí meteorológov mala udržať aj v priebehu štvrtka. Pre zlú viditeľnosť zrušili alebo odložili dnes ráno na letisku London City desiatky letov. Mnoho prichádzajúcich letov zasa dispečeri odkláňali na iné letiská.

Nepriehľadná hmla okrem vzdušnej dopravy znepríjemňovala tiež cestnú. Pri hromadnej havárii na ceste A40 zahynula žena. Šoférovanie bolo podľa svedkov "skutočne nebezpečné". Britský meteorologický úrad oznámil, že platnosť výstrahy pred nepriaznivým počasím, ktorú vydal v utorok, obnoví aj pre štvrtok. Oranžové varovanie pred hmlou platí pre celé Anglicko a Wales.

Na záznamoch meteorológov vidno, ako hmla pokryla takmer celú oblasť južného Anglicka. Viditeľnosť na letisku London City klesla na príletovej a odletovej dráhe pod 50 metrov. "Museli sme niekoľko letov zrušiť a niekoľko odložiť, niekoľko príletov sme odklonili," uviedol hovorca letiska.

Viac o téme: HmlaLetecká dopravaJužné Anglicko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu