Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Hrdina útoku v Berlíne: Prenasledoval atentátnika s telefónom, zachránil životy!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: SITA/AP)

BRATISLAVA – Naháňačka ako z akčného filmu! Odvážny hrdina zahliadol pravdepodobného útočníka a vodiča nákladiaku, ktorý včera večer zabíjal v Berlíne. Vtom momente sa rozhodol, že ho na vlastnú päsť bude prenasledovať. Zdvihol telefón, vytočil číslo polície a vydal sa na nebezpečnú akciu.

Nemecká polícia tvrdí, že podozrivého mohli zatknúť vďaka odvahe jedného zo svedkov, ktorý pravdepodobného útočníka prenasledoval. Podozrivý útočník sa po útoku vybral skryť do tieňov parku Tiergarten neďaleko vianočných trhov. Nemeckí muži zákona obdržali v inkriminované momenty niekoľko telefonátov.

Hrdina útoku v Berlíne:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP)

Medzi nimi bol aj od muža hrdinu, ktorý prenasledoval pravdepodobného atentátnika. Podľa nemeckých novín Die Welt muža prenasledoval, udržoval si od neho odstup, pričom mal na uchu telefón, aby informoval políciu o jeho polohe. Naháňačka skončila asi po dvoch kilometroch pri Víťaznom stĺpe v strede parku, kde podozrivého zadržala polícia.

Hrdina útoku v Berlíne:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP)

„Táto odvaha muža je srdcervúca,“ povedal hovorca nemeckej polície. Tento hrdina si želá, aby zostal v anonymite, jeho identita tak zostáva zatiaľ utajená. Podozrivého, 23-ročného muža z Pakistanu či Afganistanu, má teraz v rukách polícia. Predpokladá sa, že ide o utečenca, ktorý býval v dočasnej ubytovni na letisku Tempelhof.

Viac o téme: TerorizmusNemeckoBerlínVianoce
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu