Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Temná minulosť Afganca, ktorý mal znásilniť a zavraždiť Mariu (†19): Ťažký zločin v Grécku!

Podozrivý Husajn K. Zobraziť galériu (4)
Podozrivý Husajn K. (Zdroj: Twitter)

BERLÍN - Mladý afganský utečenec, ktorý je podozrivý zo znásilnenia a vraždy devätnásťročnej nemeckej študentky Marie, sa už pred niekoľkými rokmi v Grécku dopustil závažného trestného činu. Za ťažké ublíženie na zdraví bol podľa nemeckých médií v roku 2014 odsúdený na desať rokov väzenia, spoza mreží ale mohol odísť už po roku a pol.

Znásilnenie a vražda študentky postavila na nohy Nemecko: Prvé FOTO podozrivého migranta

Husajn K., ktorý do Nemecka prišiel vlani, čelí obvineniu z októbrového znásilnenia a vraždy študentky Marie Ladenburgerovej, dcéry vysokopostaveného úradníka z Európskej únie, v juhonemeckom Freiburgu. Jej telo našli okoloidúci v koryte rieky Dreisam, stopy Husajnovej DNA zaistila polícia na mieste činu. Maria študovala medicínu a popritom vypomáhala v utečeneckom centre. Je možné, že svojho vraha poznala.

Maria Ladenburgerová
Zobraziť galériu (4)
Maria Ladenburgerová  (Zdroj: Facebook)

Podľa správ nemeckých médií, ktoré polícia zatiaľ nepotvrdila, už v roku 2013 Husajn K. na gréckom ostrove Korfu ťažko zranil mladú ženu. Agentúre DPA jeho totožnosť potvrdila grécka advokátka, ktorá ho vtedy zastupovala. O tom, že ide o rovnakého muža, vraj nemá žiadnu pochybnosť. Husajn K. bol podľa nej v roku 2014 odsúdený na desať rokov väzenia, už po asi roku a pol ho ale na základe súdom stanovených podmienok prepustili.

Temná minulosť Afganca, ktorý
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Nejasnosti teraz panujú okrem iného o veku Afganca. Nemeckým úradom tvrdil, že má 17 rokov, rovnaký vek ale vraj uviedol už pred tromi rokmi v Grécku. Jeho skutočný vek má teraz pomôcť určiť špeciálne lekárske vyšetrenie. Nemecké médiá špekulujú aj o tom, že Husajn K. má na svojom tele vytetovaný hákový kríž.

Temná minulosť Afganca, ktorý
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu