Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Otrasné znásilnenie a smrť Julianky (†7) vyvolala národné povstanie: Vrahom je prominent!

Yuliana Samboniová Zobraziť galériu (2)
Yuliana Samboniová (Zdroj: profimedia.sk)

BOGOTA - Znásilnenie a vražda dievčatka v Kolumbii vyvolala vlny protestov. Juliana Samboniová bola minulú nedeľu unesená počas hry pred domom v chudobnej štvrti Bogoty mužom v sivom aute. Jej telo našli neskôr v ten deň, skryté pod vírivkou v byte Rafaela Uribea Nogueru (38), bohatého prominentného architekta, žijúceho v luxuse. Aktivisti volajú po nutnosti urobiť viac pre ochranu žien v krajine.

VIDEO Hororová smrť bábätka (†4 mes.) pred očami matky: Stačila sekunda a zrútil sa jej svet

Vyšetrovatelia uviedli, že obeť bola uškrtená a jej telo, ktoré bolo zamazané od kuchynského oleja, vykazovalo evidentné známky sexuálneho zneužívania. Dievča malo na sebe pyžamo a bolo natesnané do priestoru pri vírivke. Jeho šaty spolu s jednou topánkou sa našli podľa polície hodené v záchode, druhá topánka sa nachádzala v aute.

Nogueru zatkli v nemocnici, kam ho údajne priviezol jeho brat po tom, čo sa predávkoval drogami. Videozáznam z toho, ako mu polícia na lôžku číta jeho práva, sa okamžite rozšírili na internete. Po Julianinej smrti sa uskutočnili v krajine mnohé protesty a pochody žiadajúce spravodlivosť.

Nogueraovi prečítali jeho práva v nemocnici.
Zobraziť galériu (2)
Nogueraovi prečítali jeho práva v nemocnici.  (Zdroj: profimedia.sk)

Jej vražda sa stala symbolom zneužívania mnohých žien a dievčat v Kolumbii, kde sa zabitie ženy z dôvodu pohlavia stalo trestným činom len v minulom roku. Ku kampani sa pripojil aj kolumbijský prezident Juan Manuel Santos, ktorý podľa portálu mirror.co.uk skupine študentov povedal: "Žiadam, tak ako žiadajú Kolumbijčania, okamžitú spravodlivosť, ktorá padá na osoby zodpovedné za túto vraždu." Ten, kto bude uznaný vinným, má dostať tvrdý trest.

Noguera bol vzatý do väzby až do ďalšieho vyšetrovania. Prominentný architekt pracuje pre rodinnú firmu Lascaux Construcciones SAS, ktorá je v Kolumbii dobre známa.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu