Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Belgickom sa cez víkend prehnala veterná smršť: Zranila ľudí a zničila majetok i stromy

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

BRUSEL – Troch zranených a rozsiahle materiálne škody si vyžiadala veterná smršť, ktorá sa cez víkend prehnala cez Belgicko. Najviac ju pocítili obyvatelia na východe krajiny a flámske mesto Antverpy, informoval belgický denník Le Soir. Nárazy vetra dosahovali rýchlosť až 90 kilometrov za hodinu.

V antverpskej provincii utrpeli dvaja ľudia ťažké zranenia a boli prevezení do nemocnice. Na turistku z USA sa zrútilo lešenie a na 17-ročného skauta sa zvalil strom. Pre vyčíňanie vetra prijali miestni hasiči stovky telefonátov. Vo valónskej provincii Brabantsko na východe Belgicka zasahovali hasiči až 150-krát. Najviac práce im spôsobilo odstraňovanie stromov, ktoré vietor zvalil na cesty, čím ich zablokoval. V tejto provincii neboli zaznamenané väčšie materiálne škody, uviedol belgický denník.

Mnoho spadnutých stromov a zablokované cesty potrápili aj obyvateľov v meste Liege a jeho okolí na východe Belgicka. Bruselčania tiež pocítili búrlivý víchor. Dopravný podnik pre nárazy vetra vopred odstavil tri električkové linky a polícia zatvorila viacero parkov vrátane Le parc du Cinquantenaire, ktorý sa nachádza v bezprostrednej blízkosti európskych inštitúcií. Jedna žena utrpela vážne zranenia, keď sa na ňu zrútil komín, nie je však v ohrození života.

Viac o téme: Veterná smršťBelgickoAntverpy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu