Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Tajná schôdzka najmocnejších: Soros a ľavicoví boháči rokovali, ako ďalej po Trumpovi

George Soros
George Soros (Zdroj: SITA)

WASHINGTON - Čo to chystajú? Známy filantrop George Soros sa spoločne s ďalšími boháčmi a vplyvnými liberálmi stretol na tajomnej schôdzke vo Washingtone, aby prerokovali svoj ďalší postup vzhľadom na pre nich nepríjemné udalosti predchádzajúcich týždňov.

Schôdza, ktorá bola prvou po prekvapujúcom víťazstve Donalda Trumpa v boji o post hlavy USA, sa konala od 14.11. za zatvorenými dverami a trvala tri dni. Ako uvádza portál Politico, okrem Sorosa sa na nej mali zúčastniť aj demokratická kongresmanka Elizabeth Warennová či Nancy Pelosiová, líderka demokratickej strany v snemovni reprezentantov.

Liberáli by sa takto mali pripraviť na zákopovú vojnu, ktorú hodlajú voči novému prezidentovi viesť od prvého dňa. Bojovať chcú najmä proti Trumpovmu plánu na prvých 100 dní, ktorý agenda nazýva „desivým útokom na úspechy prezidenta Obamu - a našu progresívnu víziu nestranného a spravodlivého štátu".

Na odľahčenie odporúčame

VIDEO Dominika Cibulková opäť dráždi: Nevinné hrátky iba v nohavičkách!

Sponzorom dôležitého stretnutia je tzv. Demokratická aliancia. Tá spoločne so svojimi darcami v posledných rokoch prispievala k formovaniu rôznych ľavicových inštitúcií. Svoju stratégiu postavila na posilňovaní pozícií menšín a žien, čím chcela dopomôcť k volebnému víťazstvu demokratov. 

Takáto taktika sa ukázala ako nesprávna, keďže Trumpovi k víťazstvu dopomohla najmä rastúca nespokojnosť tzv. „pracujúcich bielych ľudí", uvádza Politico. Zdá sa, že ani ďalšie témy, na ktorých demokrati stavali, ako sú boj proti klimatickým zmenám či rola peňazí v politike, medzi voličmi nerezonovali až tak, ako sa čakalo. Preto sa riešila aj budúcnosť samotnej aliancie. 

Viac o téme: Donald TrumpGeorge Soros
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu