Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Záhadná samovražda tínedžera (†18): Teror od falošnej priateľky na Facebooku, POZOR na tieto triky

Mitchell Bowie Zobraziť galériu (3)
Mitchell Bowie (Zdroj: Facebook/In Memory Of Mitchell Bowie )

LIVERPOOL - Za záhadných okolností zomrel mladý muž. Ten sa rozhodol ukončiť svoju púť a dobrovoľne si siahol na život. Rodina je presvedčená, že za tým stojí virtuálna priateľka mladíka, ktorá ho mala neustále vodiť za nos. Či je pravda, že ho na tento skutok naviedla, je otázka na vyšetrovateľov. Život mu to už ale nevráti.

Mitchell Bowie mal iba 18 rokov, keď ho jeho brat našiel v júli tohto roku mŕtveho. Na život si siahol sám. Predtým, ako sa odohrala táto tragédia, sa mladík zoznámil prostredníctvom sociálnej siete s neznámou dievčinou. Tá je podľa rodiny zodpovedná za smrť Mitchella.

Rodina sa nechala počuť, že online vzťah s dievčaťom z Liverpoolu sa nikdy neposunul ďalej. Komunikácia medzi Mitchellom a neznámou bola iba cez sociálne siete a iné elektronické zariadenia, osobne sa stretnutie nekonalo. Dievča si neustále hľadalo výhovorky a vyhrážalo sa mu, že pozná ľudí v Manchestri, ktorí mu dokážu ublížiť.

Záhadná samovražda tínedžera (†18):
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: Facebook/In Memory Of Mitchell Bowie )

"Ona Mitchella sledovala a dostala sa mu do hlavy. Mohla mu povedať, aby sa zabil," vyslovila mladíkova sestra Sinead. Mitchellov brat Jay, tiež potvrdil, teror a sledovanie, ktoré dievča vykonávalo. "Neustále volala na domáci telefón. Keď to s ňou ukončil, začala ho terorizovať." Jeho matka priznala znalkyni, že mala strach o život svojho syna Mitchella.

Súd si vypočul, že Mitchell sa pred smrťou kontaktoval ešte s iným dievčaťom. Bola to vraj sesternica jeho priateľky. Noc predtým, ako ho našli mŕtveho, poslal Mitchell druhej slečne obrazové správy, ktoré zrejme zobrazovali prípravy na samovraždu. Slečna kontaktovala členov Mitchellovej rodiny a fotky im ukázala. Nasledujúce ráno bol Mitchell nájdený mŕtvy. "Naznačuje to, že ona nebrala hrozbu vážne, pretože fotky najprv poslala členom rodiny a nie polícii," povedala znalkyňa Clare Baileyová.

Záhadná samovražda tínedžera (†18):
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: Facebook/In Memory Of Mitchell Bowie )

"Polícia nikdy podrobne neprešetrila kto to je, alebo čo to je. Nepovedia, odkiaľ pochádza alebo o koho presne ide. Tieto dievčatá nie sú osoby, za ktoré sa skrývajú. Som presvedčená, že virtuálna priateľka je falošne vytvorená osoba. Polícii sa ju doteraz nepodarilo nájsť," povedala Sinead.

Podľa slov pani Baileyovej navštívila polícia dotyčnú slečnu ale rozhodli sa netlačiť na ňu s výpoveďou, keďže informácie boli nevhodné pre jej osobu. Sesternica následne nato už odmietla odpovedať na čokoľvek. "Polícia mi potvrdila, že neverí v existenciu podozrivých okolností," povedala Baileyová. "To pre mňa bolo dostačujúce na súde," dodala.

Tragický osud Anny (†33): Sfušovaná plastika spustila sled nešťastí, najhoršie prišlo na koniec

Avšak po tom, čo počula informácie o osobnosti a charaktere Mitchella od samotnej mladíkovej rodiny, povedala, že nebola schopná bezpochyby priznať, že mal Mitchell v úmysle sa zabiť. "Mám pocit, že išlo o akt statočnosti. Bola to show a nie úmysel si zobrať život," reagovala na obrázok Mitchella, na ktorom sa chystal zabiť. "Neúmyselne, bez dôvodu spáchal samovraždu. Už sa to stalo a spravil to sám."

Viac o téme: TragédiaSmrťSamovraždaMladík
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu