Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Vďaka triku ukradol z práce 150-tisíc: VIDEO Až kým detektor neodhalil jeho plytký zásun v zadku

Leston Lawrence pri bežnej kontrole, ktorou pár mesiacov prechádzal bez problémov Zobraziť galériu (3)
Leston Lawrence pri bežnej kontrole, ktorou pár mesiacov prechádzal bez problémov (Zdroj: YouTube)

OTTAWA - Zamestnanec Kanadskej kráľovskej mincovne si neuveriteľným spôsobom prišiel na svoje. Zo svojho zamestnania si postupne odnášal zlato v poriadne vysokej hodnote. Dlho sa mu darilo klamať a okrádať svojich zamestnávateľov s úsmevom na tvári. Ako to dokázal je pre mnohých úsmevné, pre neho samotného je to teraz veľký problém.

Leston Lawrence bol v mincovni zamestnaný od roku 2008. V roku 2014 sa okolo jeho osoby spustil záhadný kolotoč. V decembri 2014 vychádzal z priestorov mincovne a v momente ako prešiel cez detektor kovov sa po prvýkrát pri jeho osobe stalo, že začal pískať. Nič neodhalili ani ručné detektory. Takto to išlo ďalej až do marca 2015.

Jeho pracovnou náplňou bolo testovanie čistoty na základe odobratého roztaveného zlata. Následne ho mal nechať vyhladnúť a vzniknuté malé kotúče mal vrátiť späť do kade kam patrili. Podľa informácií mal Leston príležitosť krádež vykonať, keďže pracoval často sám. Kotúče sa pohybovali od 192 do 264 gramov.

Vďaka triku ukradol z
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube)

Zlato sa mu podarilo vyniesť von spolu 28 krát. Pomáhal si vazelínou a latexovými rukavicami, ktoré ukrýval vo svojej skrinke. Tieto pomôcky využíval pri ľahšom umiestnení si zlata do konečníka. Tak sa mu aj podarilo oklamať detektory kovov. Leston sa ale prerátal a dôsledky ho dobehli.

Mohlo by vás zaujať: 
Drogy, alkohol a sexuálne závislosti. Takto žijú obdivované celebrity!

Vďaka triku ukradol z
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube)

Sudca Peter Doody rozhodol a uznal Lestona vinným z krádeže 22 zlatých kotúčov v hodnote 165 000  $ (153 000 eur) a prania špinavých peňazí. Leston sa prezradil svojim neuváženým a neopatrným konaním. Zlato predával na rôznych miestach a tak následne získaval hotovosť.

Očakáva sa, že bude Leston 28. novembra odsúdený z viacerých činov. Držanie majetku z trestnej činnosti, vynášanie zlata z mincovne a porušenie dôvery verejného činiteľa. Či mu to stálo zato, nad tým bude mať určite čas uvažovať, keď ho zo všetkých skutkov uznajú vinným. 

Viac o téme: ZlodejZlatoKrádežZamestnanec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu