Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Hakeri prišli tesne pred voľbami s ďalším odhalením: Hlavným terčom Clintonová a CNN

Hillary Clintonová
Hillary Clintonová (Zdroj: SITA/AP)

NEW YORK - Organizácia WikiLeaks krátko pred začiatkom prezidentských volieb v USA zverejnila ďalšie e-maily z prostredia kampane demokratickej kandidátky Hillary Clintonovej, ku ktorým získali prístup hakeri. Informovala o tom v noci na dnes agentúra AP.

Z uniknutej zložky šéfa Clintonovej kampane Johna Podestu vyplýva, že televízna stanica CNN pred jedným z rozhovorov s republikánskym prezidentským kandidátom Donaldom Trumpom oslovila predstaviteľov konkurenčnej Demokratickej strany s požiadavkou, aby navrhli moderátorovi, aké otázky má hosťovi položiť. Rovnako postupovala taktiež pred rozhovorom s republikánom Tedom Cruzom, niekdajším vnútrostraníckym súperom Trumpa v súboji o prezidentskú nomináciu. 

Takáto komunikácia by mohla naznačovať spriaznenosť CNN s demokratmi, obzvlášť po tom, ako sa objavili správy, že dnes už bývalá spolupracovníčka tejto stanice Donna Brazileová komunikovala s predstaviteľmi Clintonovej kampane ohľadne otázok, ktoré by mohli zaznieť v predvolebných debatách. 

Samotná CNN v pondelok vyhlásila, že na uvedenom postupe nie je "nič pozoruhodné" a ide o prejav zdravého žurnalizmu. Dodala, že rovnako pristupuje aj k republikánom, keďže chce poskytnúť divákom čo najlepšie rozhovory. 

Trump v októbri vyhlásil, že jeho súperka vopred poznala otázky televíznych prezidentských debát a mala tak v porovnaní s ním výhodu. Tieto otázky mali byť pritom zakaždým tajné a poznať ich mali len moderátori. 

Viac o téme: Hillary ClintonováWikiLeaks
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu