Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

V Nemecku sa na azylantov útočí vo veľkom: Toto je počet trestných činov za uplynulý rok

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstockphotos.com)

BERLÍN - Nemecko sa v tomto roku stalo dejiskom viac než 1800 trestných činov namierených proti utečencom alebo žiadateľom o azyl, informovala dnes agentúra DPA.

Podľa odhadov spolkových bezpečnostných orgánov bude domáca pravicová scéna diskusiu o azyle využívať aj naďalej, povedala hovorkyňa ministerstva vnútra. V tejto súvislosti možno tiež podľa nej očakávať "závažné násilné trestné činy". Ministerstvo ďalej uviedlo, že nemecké spolkové krajiny zaznamenali v prvom štvrťroku spolu 1803 činov spáchaných mimo ubytovacích zariadení. K tomu sa ďalších 813 zločinov stalo v obývaných alebo neobývaných azylových ubytovniach.

Na porovnanie, vlani zaznamenal spolkový kriminalistický úrad 1031 útokov na takéto ubytovacie zariadenia. Pričom v roku 2014 ich polícia riešila iba 199, dodala DPA. Množstvo trestných činov spáchaných proti utečencom a žiadateľom o azyl sa tento rok na podnet ministerstva vnútra kategorizuje oddelene. V minulosti ich začítavali do spoločnej kategórie "xenofóbnych zločinov".

Viac o téme: útokyMigrantiNemecko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu