Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Príval migrantov do Nemecka sa znižuje: Toľko ich príde tento rok!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP)

BERLÍN - Celkový počet utečencov, ktorí prídu do Nemecka tento rok, bude menší než 300.000. Odhadujú to nemeckí predstavitelia úradov pre migráciu.

Uvedený počet sa však udrží iba v prípade, že dohoda Európskej únie s Tureckom zameraná na obmedzenie prúdov utečencov zostane v platnosti, vyhlásil dnes pre stanicu MDR šéf nemeckého Spolkového úradu pre migráciu a utečencov (BAMF) Frank-Jürgen Weise.

Musia sa však dodržiavať aj podobné dohody s Gréckom a Talianskom, dodal Weise. V roku 2015 prišlo do Nemecka až takmer 900.000 utečencov, zväčša sýrskych, pripomenula tlačová agentúra DPA v správe. Vzhľadom na zmenšujúci sa počet migrantov Nemecko znižuje budúcoročné výdavky na utečencov o približne 450 miliónov eur, napísal týždenník Der Spiegel.

Napriek tomu obrovský počet migrantov a utečencov, ktorí prišli do Nemecka v posledných rokoch, spôsobil situáciu, že percento ľudí využívajúcich sociálnu pomoc štátu a zároveň pochádzajúcich z inej krajiny než z Nemecka, je stále vysoké. Uviedol to denník Bild s odvolaním sa na nemecký úrad práce.

Viac o téme: MigrantiUtečenecká krízaMigračná kríza
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu