Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

FOTO Otec ukázal svetu každodenné utrpenie rodiny: Moja dcérka (4) umiera na rakovinu

Jessica Whelan v najbolestivejších okamihoch Zobraziť galériu (2)
Jessica Whelan v najbolestivejších okamihoch (Zdroj: Facebook/Voice of Gorkhaland - Support for Gorkhaland state in India)

OSWALDTWISTLE - Andy Whelan je otec štvorročného dievčatka, ktoré bojuje so zákernou chorobou. Po zistení diagnózy svojej dcérky sa rozhodol ukázať celému svetu zlú stránku ochorenia nazývaného rakovina. Zachytil tie najbolestivejšie chvíle na fotografiu a zverejnil ich na sociálnej sieti.

Otec štvorročnej Jessici sa rozhodol po určení ťažkej diagnózy svojej malej dcérky zverejniť posledné a najbolestivejšie chvíle na sociálnej sieti. Dievčatko má pred sebou podľa prognóz lekárov už len pár týždňov života. K fotografii pripojil aj popis, ktorý znel: "Ako fotograf, je dôležité zachytiť pravdu a reálnu situáciu. Príliš ľahko sa dá zachytiť radosť zo života, zatiaľ čo ignorujeme utrpenie, ktoré vidíme."

FOTO Otec ukázal svetu
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Voice of Gorkhaland - Support for Gorkhaland state in India, Facebook/Andy Whelan)

Sám priznal aj to, že ide o najsilnejšiu fotografiu, ktorú kedy vytvoril. „Ide o najťažší záber, aký som kedy urobil. V skutočnosti je to moja vlastná štvorročná dcérka,“ priznal. Vysvetlil, že Jessice bola určená diagnóza len pred pár dňami, po tom, čo bojuje s rakovinou už viac ako 12 mesiacov. "Tento záber bol urobený v momente, kedy sme jej my ako rodičia, nedokázali nijak pomôcť. Odtláčala nás od seba, zatiaľ čo ona trpela silnými bolesťami," pokračoval vo svojej výpovedi.

Pre rodinu ako Andy priznal, to nie je žiadny zriedkavý stav. Je to pohľad, s ktorým sa stretávajú pravidelne každý deň aj noc. Frekvencia sa pomaly zvyšuje a tieto stavy sa stávajú častejšími. "Toto je pravá tvár rakoviny. Vyčnievajúce cievy spod kože, slza stekajúca po tvári, stuhnuté telíčko a tvár skrivená od bolesti."

Jessice bola na začiatku diagnostikovaná infekcia kostí. Predtým, ako mala po desiatich týždňoch opustiť nemocničné lôžko, sa lekári rozhodli pre ďalšiu kontrolu. Podstúpila MRI a vtedy prišla najhoršia správa, akú si nedokáže predstaviť žiadny z rodičov. Diagnóza znela rakovina, konkrétne neuroblastóm.

Po trojmesačnej liečbe chemoterapiou a braním silných liekov sa nádor ani trošku nezmenšil. Liečba pokračovala ďalej. Bohužiaľ ďalšia kontrola ukázala, že sa nielenže nádor nezmenšil, ale sa aj rozšíril do ďalších častí telíčka. Rodičia malej slečny museli spraviť najťažšie rozhodnutie vo svojom živote. "Museli sme rozhodnúť, či chceme pokračovať v liečbe alebo jej dovoliť, aby si užívala normálny život pokiaľ to pôjde," povedal Andy. Obaja si uvedomili, že keby v podávaní liekov pokračovali, predlžovali by jej život kvôli sebe, a to nemohli spraviť. "Je to Jessica na kom záleží, nie my," dodal.

Prišiel teda moment, kedy sa otec Andy a mamička Nicki rozhodli pre ukončenie liečby svojej dcérky. Andy sa od chvíle poznania diagnózy snažil zachytiť každý možný okamih posledných dní svojho milovaného dievčatka. "Viem, že je ťažké sa na fotku pozrieť a pochopiť ju. Je to ale to, čo rakovina spôsobí dieťaťu v priebehu posledných týždňov a dní," napísal Andy s tým, že chcel dať do povedomia problematiku detskej rakoviny. "Pokiaľ fotka prinúti ľudí, aby o tomto zle premýšľali, potom splnila svoj účel. Je potrebné robiť výskumy a hľadať lieky."

Jeho príspevok si vyslúžil tisíce reakcii. Zlomené srdce otca, prežívajúceho najhoršie dni života, už nič nezmení. Je si vedomý, že jeho dievčatko nič nezachráni. Chce ale, aby sa rakovine detí venovalo viac pozornosti. "Žiadna rodina by nemala zažívať takéto peklo," ukončil Andy. 

Viac o téme: DieťaBolesťDievčatkoRakovina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu