Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Záhadné zmiznutie, už polroka ju nevideli: Kam sa podela manželka severokórejského diktátora

Kim Čong-un s manželkou Ri Sol-ču Zobraziť galériu (3)
Kim Čong-un s manželkou Ri Sol-ču (Zdroj: SITA)

PCHJONGJANG - Manželka severokórejského diktátora Kim Čong-una sa neobjavila na verejnosti už dlhých sedem mesiacov, čo vedie k špekuláciám, že je buď tehotná, alebo upadla do nemilosti. O vodcovi KĽDR je známe, že nemá pre svojich rodinných príslušníkov veľkú slabosť po tom, čo dal v roku 2013 popraviť svojho strýka Čang Song-tcheka za vlastizradu.

FOTO Diktátor Kim je opäť na smiech: Kompletný svet internetu v Severnej Kórei odhalený!

Odborníci monitorujúci situáciu v Pchjongjangu odhadujú, že Ri Sol-ču, ktorá bola predstavená ako prvá dáma v roku 2012, mohla na výslní nahradiť diktátorova mladšia sestra Kim Jo-čong. Tá má politické ambície a nielenže figuruje v najvyššom riadení krajiny, ale taktiež je zodpovedná za budovanie kultu bratovej osobnosti.

Záhadné zmiznutie, už polroka
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: sita/AP/KRT TV)

Ri Sol-ču bola naposledy videná pri prehliadke novej obchodnej štvrte a zdravotného komplexu v Pchjongjangu 28. marca, informovala juhokórejská tlačová agentúra Jonhap. Na rozdiel od nej jej manžela sledovali kamery na turné po celej krajiny.

Toshimitsu Shigemura, profesor na univerzite Waseda v Tokiu, ktorý sa zameriava na vedenie Pchjongjangu, povedal pre The Telegraph, že za zmiznutím prvej dámy môže byť hneď niekoľko faktorov. Jedným z nich je tehotenstvo, druhým problémy medzi manželským párom a tretím správy o nestabilite v krajine, ktoré si vyžiadali jej sprísnené stráženie.

Záhadné zmiznutie, už polroka
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: sita/AP/KRT TV)

Ri Sol-ču naposledy zmizla spred očí verejnosti v roku 2012, kedy sa taktiež špekulovalo, že je tehotná, alebo že upadla do nemilosti. Nakoniec sa ukázalo, že vtedy porodila dcéru.

Aký je skutočný dôvod jej súčasného ukrývania, ťažko povedať. Vypadnúť z Kimovej priazne sa však určite nevypláca. Jeho strýko Čang Song-tchek, napriek predchádzajúcemu vzájomnému blízkemu vzťahu, bol popravený po obvinení z vlastizrady. Údajne sa ho pokúsil zvrhnúť a chcel zaviesť reformy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu