Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Toto mal byť nový vodca impéria, FOTO novodobý Caligula: Zženštilý princ vymenoval pudlíka maršálom

Princ Maha Vajiralongkorn a jeho nebohý otec, kráľ Bhumibol Adulyadej Zobraziť galériu (6)
Princ Maha Vajiralongkorn a jeho nebohý otec, kráľ Bhumibol Adulyadej (Zdroj: foto:)

BANGKOK - Po smrti uctievaného kráľa je thajský ľud v pozore. Čelí totiž neistej otázke o budúcnosti svojho vládcu. Určite nemajú záujem o škandalózneho panovníka, ktorý sa zviditeľnil nie práve v najlepšom svetle. Zženštilé správanie, nevkus, mladé ženy a utrácanie rodinných peňazí. Takto pozná celý svet predpokladaného následníka trónu.

Korunný princ Maha Vajiralongkorn (64) sa prezentoval niekoľkými škandálmi. Nie tak dávno sa odohralo divadlo na letisku v Mníchove, kde dorazil v katastrofálnom stave. Jeho chrbát zdobilo mladícke tetovanie. Mini crop a džínsy ledva držiace na jeho páse tiež neboli úplne hodné následníka trónu. Nehanbiac sa takto sa prezentoval po vystúpení zo súkromného Boeingu 737, z ktorého vyšiel v spoločnosti svojej o tridsať rokov mladšej milenky Suthidou a 30-člennej ochranky.

Škandály sú súčasťou jeho života, jedným z nich bol aj ten po prílete do Mníchova
Zobraziť galériu (6)
Škandály sú súčasťou jeho života, jedným z nich bol aj ten po prílete do Mníchova  (Zdroj: Twitter/Andrew McGregor Marshall)

Fotky uverejnené v nemeckých novinách, tak rozčúlili kráľovskú rodinu, že zadržala v tom čase fotografovu manželku. Celá rodina na čele s kráľom vedela, čo je Vajiralongkorn zač. Nebolo to po prvýkrát, kedy sa jeho prehnaná extravagancia prevalila. Netají sa tým, že rád utráca kráľovské peniaze a do Nemecka sa opakovane vracia za nákupmi.

Toto mal byť nový
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA/AP)

Na rozdiel od svojho otca, obľúbeného kráľa Bhumibol Adulyadej, je Vajiralongkorn zženštilý a tiež známy tým, že nemá problém s fyzickým násilím voči svojim manželkám. Jeho neoddeliteľnou súčasťou je pudlík menom Foo Foo. Dokázal to aj po tom, čo ho vymenoval za maršála. 

V roku 2007 americký veľvyslanec Ralph „Skip“ Boyce usporiadal na princovu počesť večierok, kde si svojho jediného miláčika nemohol odpustiť zobrať. Foo Foo nezaostával za žiadnym z hostí. Jeho oblečenie bolo formálne a kompletné, nechýbali ani rukavičky na jeho labkách. Počas večere sa pes ukázal v pravom svetle, a tak ako jeho pán spôsobil rozruch. Vyskočil na stôl a začal piť vodu z pohára jedného z hostí.

Kráľovská rodina
Zobraziť galériu (6)
Kráľovská rodina  (Zdroj: SITA/AP)

Väčšina príbehov spájaných s princom Vajiralongkornom sa deje v rozmedzí hraníc Thajska. Národ má prísne zákony a má zakázané sa akokoľvek vyjadrovať a rozprávať o kráľovskej rodine. V roku 2007 sa rodina verejnému škandálu už nedokázala vyhnúť. Po tom, čo sa objavilo video, ktoré zverejnila princova tretia manželka, sa pobúreniu neubránili. Princezná Srirasmi sa na obraze prechádzala úplne nahá a svoju narodeninovú tortu si užívala už so spomínaným miláčikom Foo Foo.

Škandalózna návšteva thajského princa: FOTO Pristihnutý, zosmiešnený a potom prišla pomsta

Jeho tretie manželstvo sa skončilo podobne ako dve predošlé. Tie tiež prechádzali rôznymi úskaliami. Svoje ženy vyháňal z krajiny, podvádzal ich a správal sa k ním kruto.

Princ Maha Vajiralongkorn
Zobraziť galériu (6)
Princ Maha Vajiralongkorn  (Zdroj: SITA)

Vajiralongkorn by mal byť jasným dedičom. Obyvatelia krajiny stále dúfajú, že na trón zasadne jeho mladšia sestra, princezná Maha Chakri Sirindhorn. To ale nie je v Thajsku možné, ženy sú na tróne zakázané. Vajiralongkorn po smrti svojho otca požiadal o predĺženie doby na vymenovanie nového kráľa. Väčšina z pozorovateľov si ale myslí, že hlavným dôvodom bol dlhší čas na poriadne oslavy. Žeby sa schyľovalo k ďalšiemu škandálu? 

Viac o téme: PrincŠkandálNástupcaThajsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu