Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Pobúrenie v Thajsku: Škandalózny kráľ urobil na verejnom obrade zo svojej milenky manželku číslo 2

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: YouTube/MailOnline/printscreen)

BANGKOK – Králi majú zvláštne záľuby. Thajský kráľ Maha Vajiralongkorn predstavil v televíznom vysielaní live svoju tajnú milenku ako oficiálnu manželku číslo 2. Kráľovná Suthida, ktorú si vzal za manželku číslo 1 len pred pár mesiacmi, počas celého ceremoniálu sedela vedľa neho a neprejavila nijaké emócie. Žeby si neuvedomovala vážnu konkurenciu?

Škandalózna návšteva thajského princa: FOTO Pristihnutý, zosmiešnený a potom prišla pomsta

Kráľ Maha, tiež známy ako Ráma X, si pre netradičnú ceremóniu vybral deň svojich 67. narodenín. Manželka číslo 2 Sineenat Wongvajirapakdiová má 34 rokov, predtým bola armádnou zdravotnou sestrou a veliteľkou kráľových  strážcov. Teraz sa však stala oficiálnou osobou na lôžku kráľa. Ten jej pri obrade nalial na hlavu posvätnú vodu. Žena ležala na zemi, aby zostala pod kráľovými nohami – v súlade s thajskou kráľovskou tradíciou.

Thajský kráľ bude mať po prvý raz v histórii viac ako jednu partnerku, odkedy od roku 1932 v krajine vládnu absolutistickí monarchovia. Generálmajorka Sineenat dostala tiež štyri medaily, napríklad „najušľachtilejší rád Thajskej koruny“ a „najvýkonnejší rád bieleho slona, ​​špeciálna trieda“, a tiež bola ocenená za predchádzajúcu službu ako kráľovská dôstojníčka.

Vyhlásenie dôstojníčky za kráľovskú manželku čelilo v Thajsku verejnej kritike, pretože podľa zákonov môžu porušovatelia kráľovského majestátu dostať až 15 rokov väzenia. V súkromí sa mnohým Thajčanom vidí kráľ ako výstredný a trochu nemorálny. Správa o obrade prichádza menej ako tri mesiace po tom, čo sa oženil so Suthidou Vajiralongkornovou, ktorá bola predtým letuškou Thai Airways.

Thajské kráľovské tradície nariaďujú, aby kráľ panoval ako božský vládca, a preto musí sedieť vyššie ako všetci ostatní. Preto jeho ženy na všetkých obradoch ležia na podlahe. Vajiralongkorn, ktorý sa oženil už trikrát, trávi väčšinu času so svojou manželkou a milenkou v Grand hoteli Sonnenbichl v nemeckom letovisku Garmisch-Partenkirchen. Kráľovná Suthida sa však údajne väčšinu času zdržiava v hoteli Waldegg v Engelbergu vo Švajčiarsku – bez manžela.

Sedemnásobný otec Maha, ktorý študoval vo Veľkej Británii, má za sebou tri neúspešné manželstvá, lásku k rýchlym autám a povesť výbušnej povahy. Okrem iného sa o ňom vie, že prežil pokus o štátny prevrat v Thajsku, miluje svojho pudlíka, ktorému na narodeniny spieval zbor a kráľ mu udelil titul Maršal vzdušných síl. Medzi jeho bývalé manželky patrí princezná Soamsawali, ktorá sa rozviedla v roku 1991 po 13 rokoch a mali spolu dcéru, a princezná Sujarinee, ktorá bola vyhostená do USA.

Viac o téme: SvadbaMaha VajiralongkornThajský kráľ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu