Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Švédskom otriasa škandál, domáci sa mobilizujú: Ženu (33) na vozíčku znásilnili piati migranti!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP)

GOTLAND - Znásilnenie tridsiatničky, ktorá je odkázaná na invalidný vozík, spôsobilo rozruch na švédskom ostrove Gotland. Predminulú nedeľu ju mal na záchode sexuálne zneužiť mladý muž, ku ktorému sa neskôr pridali ďalší komplici. Napriek tomu, že úrady oficiálne identitu páchateľov, nezverejnili, podľa médií a sociálnych sietí ide o utečencov. Polícia musela kvôli zachovaniu bezpečnosti na ostrove privolať posily zo Štokholmu, ktoré mali udržať rozhnevaných obyvateľov na uzde.

Horor na dovolenke v Turecku: Tínedžerka (17) z Nemecka urobila najhoršie rozhodnutie v živote

Ženin advokát na začiatku tohto týždňa pre noviny Aftonbladet uviedol, že sa po návšteve reštaurácie delila o taxík s jedným z mužov a potrebovala ísť na záchod, preto súhlasila s možnosťou, ktorú jej ponúkol. "Nasledovala ho dovnútra a nemala obavy, že sa niečo stane. Potom muž využil situáciu. Na záchode došlo k zneužitiu," povedal jej zákonný zástupca Staffan Fredriksson. Ostatní muži sa vraj pripojili neskôr. "Odkiaľ prišli, nevieme. Zostala paralyzovaná a nebola schopná sa prinútiť brániť fyzicky, iba hovoriť nie," dodal.

Žena údajne dokáže prejsť okolo domu po svojich, ale nezvláda chodiť sama na dlhé vzdialenosti a potrebuje vozík. Podľa právnika je na tom teraz psychicky veľmi zle a potrebuje odbornú pomoc. Niekoľko hodinové znásilňovanie v byte vo Visby nahlásila na polícii v nedeľu ráno. Tá okamžite zadržala šiestich mladíkov a jedného aj hneď prepustila. Ostatní piati pobudli vo väzbe do stredy, kedy prokurátor Mats Wihlborg rozhodol, že ich budú pre nedostatok dôkazov vyšetrovať na slobode. Kvôli obavám z pomsty všetci následne zmenili bydlisko.

Švédskom otriasa škandál, domáci
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Po tom, čo sa verejnosť dozvedela o ich prepustení, došlo k aktivizácii obyvateľov na sociálnych sieťach a pred domom, kde malo prísť k znásilneniu, sa uskutočnila demonštrácia. Napokon boli tlak a rozhorčenie ľudí také obrovské, že polícia musela pristúpiť k špeciálnym opatreniam. Z pevniny privolala posily, ktoré mali udržať poriadok a tiež prešetriť podozrenia, či bol postup tamojšej polície a prokuratúry v súlade so zákonom. Dohľad zvolili aj kvôli neonacistickým webovým stránkam, ktoré dávajú znásilnenia a "zvýšený počet násilností" vo Švédsku do súvisu s príchodom utečencov.

Ženin advokát Staffan Fredriksson sa však doteraz nevzdal nádeje, že vyšetrovanie povedie k odsúdeniu jedného alebo aj všetkých podozrivých. Na otázku servera dn.se odpovedal, že obeť pravdepodobne nedokáže identifikovať každého, pretože tam bola tma. Podozriví pritom vypovedali o čiastočne rozličných verziách. Podľa niektorých išlo o konsenzuálny sex, iní tvrdia, že nemali sex vôbec. Momentálne sa čaká na výsledky testov z odobraných vzoriek. Vyšetrovanie potrvá možno aj niekoľko týždňov.

Viac o téme: Znásilnenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu