Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Rakúsku dôchodkyňu (72) znásilnil mladý Afganec: Sexpeklo ju dohnalo na pokraj smrti

Mladíka odsúdili na 20 mesiacov. Zobraziť galériu (2)
Mladíka odsúdili na 20 mesiacov. (Zdroj: profimedia.sk)

VIEDEŇ - Žena (72), ktorú znásilnil mladý migrant (17), "stratila vôľu žiť" niekoľko mesiacov pred tým, ako má byť útočník prepustený na slobodu z väzenia v Rakúsku. Dôchodkyňa údajne bojuje o život na oddelení intenzívnej starostlivosti v miestnej nemocnici po tom, čo prestala jesť a udržiavajú ju pri živote pomocou prístrojov. Jej dcéra, ktorá bola až do tragédie zamestnaná ako pracovníčka na pomoc utečencom, povedala: "Vedela som, že to nakoniec takto skončí."

Žena (29) v rakúskej nemocnici v šoku: Do izby sa jej vlámal Somálčan (18) a chcel ju znásilniť

Obeť bola napadnutá 1. septembra 2015 žiadateľom o azyl z Afganistanu, keď mu ponúkla ruku, aby ho vytiahla von z vody, keď si bol zaplávať. Súd v januári tohto roka tínedžera, ktorého možno identifikovať iba ako Wahaba M., poslal do väzenia na 20 mesiacov. Násilník nebude po prepustení deportovaný, pretože jeho trest nepresiahol tri roky, informoval portál MailOnline.

Tínedžer napadol dôchodkyňu počas jej prechádzky so psom pozdĺž kanála v Traiskirchene, kde sa nachádza najväčšie utečenecké centrum v Rakúsku. "Bol to naozaj horúci deň a rozhodla som sa vziať svojho psa prejsť pozdĺž rieky Schwechat, kde som videla dvoch mladých mužov, ako v nej plávajú," povedala žena na súde. Jeden z mladíkov ju podľa jej slov požiadal, aby mu pomohla na breh, tak mu podala ruku.

Rakúsku dôchodkyňu (72) znásilnil
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk)

"Zrazu som sa cítila ranu zozadu," dodala obeť. Násilník ju potom pritlačil k zemi, položil jej ruku na ústa, druhou jej odhrnul šaty a znásilnil ju. "Jej pes má už 13 tokv, a tak ju, bohužiaľ, neuchránil pred útokom," povedal priateľ postaršej ženy Hans Veselý. Dôchodkyni, ktorá váži iba 48 kilogramov, sa podarilo dostať domov, kde sa zamkla a neskôr ju našla priateľka.

"Už to nie je tá istá žena. Neopúšťala dom, udalosť jej zobrala všetky sily," dodal Veselý. Jej dcéra hovorí: "Prežíva strašný koniec, keď sa na ňu pozriem, jej oči sú úplne prázdne, jej telo je teraz len kosť a koža. Vedela som, že to skončí takto, po tom stratila vôľu žiť."

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu