Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Izraelčan mal nastúpiť na výkon trestu: Povolili mu nervy a začal páliť ako zmyslov zbavený

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

JERUZALEM - Palestínsky extrémista, ktorý mal v nasledujúcom týždni nastúpiť na výkon trestu za predchádzajúci útok, zastrelil dnes v Jeruzaleme civilistu s izraelským policajtom a ďalších šesť ľudí zranil. Izraelská polícia pri následnej naháňačke a prestrelke útočníka usmrtila.

S odvolaním sa na informácie od polície a zdravotníkov o tom informovala agentúra Reuters. Útočník v aute najskôr spustil streľbu do ľudí čakajúcich na električkovej zastávke, uviedla hovorkyňa polície. Páchateľ z miesta činu ušiel. Polícia ho neskôr v prestrelke zabila. Úrady útočníka identifikovali ako 39-ročného Palestínčana z východného Jeruzalema. Palestínske extrémistické hnutie Hamas potvrdilo, že išlo o jedného z jeho členov.

Agentúr Reuters citovala zdravotníkov, podľa ktorých sa zranilo osem ľudí a dvaja následkom strelných poranení podľahli. Hovorkyňa izraelskej väzenskej služby potvrdila, že útočník mal na základe rozhodnutia súdu v nasledujúcom týždni nastúpiť na výkon štvormesačného trestu odňatia slobody. Ten si mal odpykať za minulý útok na policajta.

Izraelčania sú od minulej jesene vystavení sérii útokov Palestínčanov. O život prišlo už 35 Izraelčanov a viac než 220 palestínskych Arabov - väčšina z nich sú podľa Izraela páchatelia útokov. Palestínčania svojimi útokmi protestujú proti pretrvávajúcej okupácii svojich území Izraelom a proti porušovaniu dohodnutých pravidiel o návštevách miest posvätných pre islam i judaizmus. Izrael toto obvinenie odmieta.

Viac o téme: VraždaExtrémistaIzrael
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu