Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

VIDEO Sekundy hrôzy na pražskom letisku: Pohotová reakcie pilota zabránila katastrofe

Nebezpečné prístávanie
Nebezpečné prístávanie (Zdroj: Foto: YT/Radko Našinec)

PRAHA - Chvíle plné strachu zažili cestujúci v Boeingu 737 počas utorkového pristávania na pražskom letisku. Pasažierom by sa zrejme krvi nedorezal, no našťastie, incident má šťastný koniec. Pozrite si video, ktoré zo zeme nasnímal nadšenec Radko Našinec. Zaujalo aj svetové médiá.

Počasie v Česku bolo uplynulý týždeň podobné tomu nášmu. Dážď, vietor a sneh na horách. Nebezpečne silný vietor mal na svedomí takmer katastrofálne pristátie boeingu na Letisku Václava Havla v Prahe krátko pred jedenástou dopoludnia dňa 4. októbra. 


Prečítajte si aj:

Horiace peklo vo vzduchu: VIDEO Obrovská tragédia, let balónom neprežilo 16 ľudí  


Išlo o komerčný let spoločnosti Air Horizont z talianskeho Milána. Vzhľadom na extrémny bočný vietor sa Boeing 737 viditeľne vychýlil do strany, pričom krídlom tesne minul zem. V poslednom okamihu dvihol pilot stroj opäť do vzduchu a pristávací manéver zopakoval. Na druhý pokus, našťastie, úspešne pristál. "Išlo o náhly poryv vetra. Stať sa to môže a často je to nevyspytateľné. Trénujeme to na trenažéroch, príroda ale môže priniesť vplyvy, ktoré neovplyvníme," povedal pilot po incidente pre český blesk.cz.  

Nikto z cestujúcich sa nezranil a na leteckú spoločnosť ani letisko nepodal sťažnosť. Incident je preto uzavretý a nikto ho riešiť nebude. Celú situáciu sa podarilo nasnímať nadšencovi lietania a video zverejnil na svojom Instagrame, kde si hovorí radinecz. Razom sa stalo hitom sociálnych sietí. 

Pozrite si situáciu, ako ju zachytil Radko Našinec.

Viac o téme: LeitadloLetisko Václava Havla Praha
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu