Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Malo to byť romantické rande s priateľom: Zapálila sviečky a zhorela, ale... krutý zvrat na záver

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstockphotos.com)

PENNSYLVÁNIA - Žena zomrela v byte, po tom, čo zapálila 17 sviečok kvôli romantickému stretnutiu s jej imaginárnym priateľom. Už dlho skrývala vzťah s mužom, ktorého volala Ian. Podľa jej najbližších bolo možné tragédii zabrániť, to by ale nemohli zlyhať príslušné zložky.

Jane Ellis z Oxford Road, Sandhurste, Berks dlho verila vo svoj vzťah s v jej hlave vytvoreným Ianom. Ten sa jej stal osudným. Pri vyšetrovaní sa zistilo, že po tom ako žena zapálila sviečky, sused zaklopal na jej dvere aby jej povedal, že budova je v plameňoch. Ona zabuchla a ignorovala varovanie. Neskôr pri obhliadke, bolo jej telo nájdené v kúpeľni, ležiac tvárou dole k podlahe. 
 
Okamžite bola prevezená do nemocnice už v umelom spánku. 8. februára minulého roka nakoniec zomrela. "Podľa môjho názoru to bol úplne zbytočný incident. Jane mala byť uložená na bezpečné miesto a mala byť monitorovaná dovtedy, kým by nebola v poriadku," povedal jej švagor Andrew Manley. 
 
Lekári sa o nás
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: sxc.hu )
Rodina kritizovala a obvinila tím zdravotníkov, ktorí sa mali starať o jej duševné zdravie. Tí jej byt opustili krátko pred požiarom. "Boli sme za nimi, aby nám poskytli viac informácií. Odmietli nás," povedal Janin švagor. "Ak používala sviečky s jej imaginárnym priateľom, mali vyhodnotiť, že tam existuje riziko nebezpečenstva," dodal. 
 
V prvý deň trojdňového vyšetrovania, bolo zistené, že Jane bola navštíviť svoju priateľku Susan Arnett dňa 6. februára, ešte pred cestou do Bristolu, kde sa chystala so svojou sestrou Elizabeth Manley na kresťanskú konferenciu. Susan Arnett povedala polícii, že Jane poznala niečo cez 20 rokov a vie, že mala v minulosti zdravotné problémy, konkrétne trpela duševnou chorobou. Preto ju o 9.30 hodine deň pred požiarom vyzdvihla z domu Janinej matky. "Jane stále hovorila, "že sa niekam chystajú." Predpokladala som, že myslí seba a svoju matku. Spätne viem, že hovorila o sebe a o Ianovi," povedala Susan. 
 
Malo to byť romantické
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: dvice.com)
Susan Arnett bola za Jane Ellis zodpovedná od doby, kedy bola prepustená zo služieb pre duševne chorých v roku 2014. Jane všetkým ľudom tvrdila, že sa chystajú z Ianom vziať a ísť na svadobnú cestu do Egypta. 
Viac o téme: ChorobaŽenaSmrťVyšetrovanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu