Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Študentke (†21) bolo zle, myslela si, že má len opicu z predošlej noci: Do pár hodín bola mŕtva

Jennifer s kamarátom Ewanom Zobraziť galériu (2)
Jennifer s kamarátom Ewanom (Zdroj: profimedia.sk)

LONDÝN - Dvadsaťjedenročná Britka začala mať na jar zdravotné problémy. Bolo jej zle a cítila sa slabá. Myslela si, že je to len opica po prehýrenej noci. Krátko nato zomrela. V skutočnosti totiž trpela vážnym ochorením, ktoré keby včas diagnostikovali, mala by veľkú šancu sa uzdraviť.

V apríli si študentka forenzných vied Jennifer Grayová vyšla von s priateľmi a dosť veľa toho aj vypili. Po pár hodinách jej začalo byť nevoľno a dostavila sa aj mierna bolesť hlavy. Dievčina si myslela, že je len opitá a išla si ľahnúť domov. Na druhý deň ráno sa však necítila o nič lepšie a pridala sa dokonca aj bolesť kĺbov. Stále bola v tom, že má len opicu. 

Študentke (†21) bolo zle,
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk)

O 24 hodín neskôr už ležala v kóme v nemocnici. Viac sa neprebrala. Lekári až po jej smrti zistili, že trpela bakteriálnou memingitídou. Jej rodina je zdrvená. "Prišlo to z ničoho nič. Stala sa nám tá najhoršia vec, ktorá sa môže prihodiť rodičom. Prišli sme o naše jediné dieťa. Nikdy neuvidím, ako sa vydá, nikdy sa nestanem babičkou," povedala matka Edwina pre portál Metro.co.uk. 

Študentke (†21) bolo zle,
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Podľa nej dcéra predtým, než zomrela, vykazovala typické príznaky chrípky. Mala nádchu a bolelo ju hrdlo. Myslel si to aj jej lekár, keď bola Jennifer u neho na prehliadke. Jej zdravotný stav sa ale rýchlo zhoršoval a keď ju mama prišla navštíviť do nemocnice po tom, ako ju hospitalizovali, ostala v šoku. "Vyzerala príšerne. Za hodinu sa jej stav rapídne zhoršil." 

Chlapček (†3) sa večer sťažoval na boľavé bruško: Na druhý deň bol mŕtvy

Aj lekári priznali, že taký rýchly priebeh choroby, ako tomu bolo u Jennifer, ešte nevideli. Prišla k nim s nejasnými príznakmi a do pár hodín bola mŕtva. Stala sa darkyňou orgánov a pomohla tak zachrániť päť životov. Jej rodičia sa teraz snažia zvýšiť povedomie o meningitíde, doteraz už vyzbierali pre Výskumný fond meningitídy viac ako 10-tisíc libier. 

Viac o téme: SmrťMeningitída
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu