Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Smrť piatich NAJ kamarátov: Spoločne hrali futbal na pláži, viac sa živí domov nevrátili

Mladíkom už nepomohol ani prílet vrtuľníka Zobraziť galériu (7)
Mladíkom už nepomohol ani prílet vrtuľníka (Zdroj: Twitter, FB)

SUSSEX - Pätica najlepších priateľov, ktorá sa poznala ešte z čias základnej školy, sa rozhodla urobiť si v stredu výlet na pláž. Tak ako tisíce iných Angličanov, aj oni si chceli užiť jeden z najteplejších dní roka pri vode. Bohužiaľ sa však Nitharsan Ravi, Inthushan Sri, Kurushanth Srithavarajah a bratia Kobi a Ken Nathanovci už viac domov z Camber Sands nevrátili. Na breh vytiahli poobede už len ich bezvládne telá. Pravdepodobne neodhadli silu prílivu pri hraní futbalu a prúd sa im stal osudným.

Strašná smrť na pláži: Žena (†65) sa len chcela prejsť, zaživa ju zožrala stovka túlavých psov

Nitharsanov brat Ajirthan Ravi vo štvrtok pre portál mirror.co.uk uviedol, že podľa neho mladíci zomreli kvôli tomu, že nemali výdrž doplávať späť na breh po tom, čo ich pohltil príliv. "Piati išli včera autom na výlet do Camber Sands, pretože vedeli, že má byť jeden z najteplejších dní v roku. Nikdy predtým tam neboli. Môj brat vedel plávať, rovnako ako zvyšok, ale kvôli silnému prílivu to nestačilo. Ten vysoký počet obetí spôsobilo päť minútové meškanie. Mal tam byť spoľahlivý plavčík. Plavčík mohol zachrániť životy," dodal Ajirthan.

Nitharsan Ravi
Zobraziť galériu (7)
Nitharsan Ravi  (Zdroj: Twitter, FB)

Ben Withershaw, ktorý trávil na pláži s rodinou vtedy už tretí deň, povedal, že išlo o najrýchlejší príliv, aký kedy videl. "Prišlo to tak rýchlo, že sme museli pomáhať ľuďom pobrať si veci," vysvetlil.

Smrť piatich NAJ kamarátov:
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Twitter, FB)

Strieborný VW Golf GTI, ktorý Nitharsan šoféroval, neskôr našla polícia zaparkovaný pri brehu. Jeho otec, ktorý žije vo Woolwichi v južnom Londýne bol príliš rozrušený, aby sa k tragédii vyjadril. Kamarát Jackson Bosco mu však vzdal hold aspoň na Facebooku. "Nemôžem uveriť správe, že si jedným z tých chlapcov v Camber Sands. Bol si naozaj dobrý človek s dobrým srdcom. Budeš chýbať tejto zemi."

Kobi Nathan
Zobraziť galériu (7)
Kobi Nathan  (Zdroj: Twitter, FB)

Priatelia Inthushana Sriho si na Facebooku zmenili profilové fotografie za snímky jeho tváre. "R.I.P., chýbaš nám," napísal jeden z jeho kamarátov. Lanz Theivendram zverejnil fotografie Kobiho Nathana a Inthushana na sociálnej sieti s tým, že má zlomené srdce. "Neverím tomu, že vy dvaja tu už viac nie ste. Naozaj to bolí. R.I.P. vám aj všetkým, ktorým zomreli s vami," dodal.

Ken Nathan
Zobraziť galériu (7)
Ken Nathan  (Zdroj: Twitter, FB)

Všetci piati dvadsiatnici pochádzali z Londýna. Ich smrť na pláži sledovali tisíce vydesených návštevníkov. Prvé tri telá vyplavilo na breh okolo druhej popoludní, ďalšie dve okolo ôsmej hodiny večer. Podľa niektorých svedkov boli kompletne oblečení, a preto sa domnievali, že by mohlo ísť o migrantov. Vo štvrtok však polícia objasnila ich identitu a vyvrátila aj predošlé fámy. Podľa nej mali na sebe oblečenie vhodné na pláž. Po nikom ďalšom nepátra a incident eviduje ako tragickú nehodu.

Smrť piatich NAJ kamarátov:
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Twitter, FB)

Kurushanth Srithavarajah
Zobraziť galériu (7)
Kurushanth Srithavarajah  (Zdroj: Twitter, FB)

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu