Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Na Filipínach chytili pre spreneveru medzinárodne hľadaného Čecha

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

PRAHA/MANILA - Filipínske úrady chytili českého občana, na ktorého bol vydaný medzinárodný zatykač pre obvinenie zo sprenevery. Podozrivého muža už vydali do Česka. Pre český spravodajský server Novinky.cz to potvrdila Irena Valentová z tlačového úradu ministerstva zahraničných vecí.

"Môžeme potvrdiť, že sme na Filipínach riešili konzulárny prípad, keď bol český občan zadržaný pracovníkmi filipínskeho imigračného úradu. Tohto českého občana už deportovali a previezli do Českej republiky," povedala.

Podozrivého zadržali už začiatkom augusta, dodala. Muža hľadala česká polícia a bol na neho vydaný medzinárodný zatykač. "Zadržanie je výsledkom medzinárodnej spolupráce filipínskeho imigračného úradu, policajného prezídia ČR a českého zastupiteľského úradu na Filipínach," poznamenala Valentová.

Čecha podľa filipínskeho serveru thestandard.com.ph zadržali spolu s jeho priateľkou v meste Alcoy v provincii Cebu. Podľa šéfa filipínskeho imigračného úradu Jaimeho Morenteho ide o 61-ročného Dušana G., na ktorého vydal zatykač olomoucký súd vlani v júni v prípade údajnej sprenevery 9,8 milióna korún, napísal server Novinky.cz. Muž mal sľubovať stavebné práce, ktoré ale po inkasovaní záloh nikdy nevykonal.

Viac o téme: ČechFilipíny
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu